Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Április 18. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Közösségi SzínTérré változott a kollégium

Közösségi SzínTérré változott a kollégium

A pályázati támogatással megvalósuló munka eredménye egy olyan minőségi környezet lett a Kossuth iskola kollégiumának első emeleti közösségi teréből, ahol a diákok szívesen és kellemesen eltölthetik a szabad idejüket.

A Nemzeti Tehetségprogram által támogatott a KSZC kiskunfélegyházi Kossuth kollégiuma által benyújtott Közösségi SzínTér című pályázat (NTP-SZTG-15-0021) tette lehetővé, hogy a kollégium első emeleti társalgója hangulatos, egy budapesti városrészt ábrázoló közösségi térré változzon. A kivitelezésben részt vettek a szakiskolás diákok, a képzőművészet iránt érdeklődő tehetséges kollégisták Kiss Gergely tanár vezetésével, aki a benyújtott pályázati terv megálmodója, majd pedig a kivitelezője volt.

A pályázati támogatás lehetőséget teremtett arra, hogy a szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok megtanulhatták, a gyakorlatban is tapasztalhatták, hogy szakmunkásként is alkalmazni lehet azokat az eljárásokat és technológiákat, melyekre a képzőművészet lehetőséget ad. Ezzel bővíthették szaktudásukat, és a korunkban jelentkező növekvő szakmai igényekkel felvértezve kerülhetnek ki a munkaerőpiacra.

A pályázati támogatással megvalósuló munka eredménye egy olyan minőségi környezet lett a kollégium első emeleti közösségi teréből, ahol a diákok szívesen és kellemesen eltöltheti a szabad idejüket. A korábban is hasonló funkciót betöltő társalgó rész nem biztosított színvonalas, otthonos atmoszférát, így időszerűvé vált a felújítása. Az új Közösségi SzínTér belső dizájnjának kialakításakor a különböző tervezési és kivitelezési tevékenységeket, munkafolyamatokat is megismerték a tanulók.

Rátermettségüket, sokoldalúságukat, motiváltságukat és szakmájuk iránti elhivatottságukat is bizonyította a tárgyiasult alkotás, hiszen egy nagyméretű falfestményt készítettek, melynek a dekorációját, a látványtervét és a vázlatrajzokat is közösen, Kiss Gergely nevelőtanár vezetésével, készítették el. A munkálatok során betekintést nyertek a belső tér kialakításának technikáiba: kompozíció, nagyméretű falfestmény, ábrázolási rendszerek, színek, grafikai és festészeti technikák elméleti és gyakorlati alkalmazása.

A technikai ismeretek mellett személyiségfejlődésükre is pozitívan hatott a közös munka, hiszen a felszabadult, örömteli alkotás maradandó élményként hagy nyomot a kollégista diákokban. Emellett gyakorolhatták a segítőkészséget, a felelősségvállalást, a toleranciát is. Az új Közösségi SzínTér a későbbiekben lehetőséget teremt arra is, hogy formálódjon a kollégisták ízlésvilága, fejlődjön a környezeti kultúra iránti igényük, és a kész dekoráció további kreatív tevékenységekre is inspirálhatja a szemlélőt.

A közösségi tér kialakításával, a közös munkának köszönhetően egy igényes, hangulatos környezet született a diákok alkotótevékenysége nyomán, mely lehetőséget teremt arra, hogy ezentúl színvonalas környezetben tölthessék a Kossuth kollégium diákjai a szabad idejüket. A Közösségi SzínTér kialakítását követően a munkafolyamat dokumentumaiból kiállítást rendeztek, mely szeptember végéig tekinthető meg a kollégium Közösségi SzínTerén.

Címkék: kossuth iskola

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)