Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 21. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Karácsonyfa választás

Karácsonyfa választás

Ha gyökereset választ…

Ünnep után kiültetheti a kertjébe, egyes kertészetek vissza is vásárolják, legalábbis levásárolható a vételár (vagy annak egy része). De nem pusztul el, mint kivágott társai, és nem is hullajtja tűleveleit, ami elég sok gondot szokott okozni a lakásban.

Korábban, mint a karácsonyfát
Vásárolja meg a gyökeres fenyőt minél hamarabb, mivel a fácskának szüksége van akklimatizációra. Amikor hazaviszi, ne vigye egyből a fűtött lakásba. Először hagyja szélvédett helyen – erkélyen, teraszon -, majd vigye a fűtetlen pincébe, kamrába, onnan pedig később a fűtetlen előszobába, hogy a fa fokozatosan szokjon hozzá az emelkedő környezeti hőmérséklethez.

Megbízható kertészetekben
Alkalmi árus helyett kertészetekben vásároljon, mert ott biztosan minőséget kap a pénzéért. Ha műanyag cserépben veszi meg, nincs vele gondja; ha földlabdásat vásárolt, otthon azonnal ültesse egy olyan edénybe, melybe a teljes gyökérzete rendesen belefér. A kertészetben megmondják, milyen földbe és hogyan kell elültetni. Ne feledje: a különböző fenyőfajták más és más földet igényelnek!

Hol legyen a fa?
A fát a szoba leghidegebb pontjára állítsa, azaz fűtőtesttől minél távolabb. Egy-másfél hét után szedje le a díszeket és tartsa a fát hűvös helyen (pl. pincében). Rendszeresen öntözze, de ne legyen túl sok a víz; földje mindig legyen nedves, nyirkos. A tavaszi fagyok múltával ültesse ki a kertbe – a vásárláskor kapott szaktanácsokat követve.

Fényfüzér LED lámpákkal
Ha elektromos égőkkel díszíti fel a karácsonyfáját (biztonságosabbak a gyertyánál), válassza a hideg fényű LED fénysort, mert a hőt fejlesztő égők is kárt tehetnek az élő fácskában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.