Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Február 02. 08:03, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Küszöbön az önmagát vezető autó!

Küszöbön az önmagát vezető autó!

A Nissan mérnökeinek eltökélt szándéka, hogy 2020-ra szériában gyártja majd az önmagát vezető autót, amely bárki által megvásárolható lesz.

A Nissan mérnökeinek eltökélt szándéka, hogy 2020-ra szériában gyártja majd az önmagát vezető autót, amely bárki által megvásárolható lesz.
Japánban már megtörtént, hogy nem egy személy, hanem egy önmagát vezető jármű kapott hivatalos vezetői engedélyt. Bár jogilag sok vitatható dolgot von maga után az újabb fejlesztés, ugyanis egy autonóm járműnél nem tisztázott, hogy pontosan kit is terhel a felelősség egy baleset kapcsán. A japán csodajárgány egy Nissan Leaf, amely a beleépített számítógépek és különféle szenzorok összehangolt működtetésével képes arra, hogy emberi beavatkozás nélkül biztonságosan eljusson egyik pontból a másikba, felismeri a közlekedési szituációkat, a táblákat, felfestéseket és a közlekedés többi résztvevőjét.
A jármű még messze nem szériadarab, hiszen csomagtartójának legnagyobb részét a számítógépek foglalják el, de ismerve a japán fejlesztőket, hamarosan legurulnak a futószalagról a minden igényt kielégítő első modellek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.