Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Október 01. 16:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Lássuk őket a szívünkkel

Lássuk őket a szívünkkel

Ma (október 1-jén) az Idősek és a Zene Világnapján megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme az ünneplőkkel.

Színes és szórakoztató előadással készült a Nyugdíjas Klubok Egyesülete a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ, hogy e szép napot méltóan ünnepelje meg városunk.

„Amikor az a szó hangzik el, hogy idős, három gondolat jut eszünkbe: tapasztalat, bölcsesség és feltétel nélküli szeretet” – kezdte ünnepi beszédét Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere. Amíg a szülők dolgoznak, és nem érnek rá a gyerekekkel és nem érnek rá az idősekkel foglalkozni. Így a gyerekekre marad az a feladat, hogy az idősekkel kiépítsenek egy bensőséges, cinkos kapcsolatot. Minden évben október 1-jének - amikor az Idősek Világnapját ünnepeljük - egy kiemelt napnak kell lennie. Az élet rohanása közepette egy pillanatra gondolnunk kell azokra a személyekre, akik felneveltek bennünket, akik felnevelték szüleinket, és minden napunkat boldoggá, biztonságossá tették.

Méltán tölthet el büszkeséggel minket félegyháziakat, hogy városunkban ilyen aktív nyugdíjas élet folyik. A jeles ünnepnap alkalmából műsorral készült a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, akiknek tagjai mind nyugdíjasok. A délután folyamán további fellépők sora szórakoztatta az érdeklődőket, ezáltal is emelve a jeles ünnep fényét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.