Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Látogatócsúcsot dönthet idén a Sziget

Látogatócsúcsot dönthet idén a Sziget

Már most több bérletet adtak el, mint tavaly összesen, az angol, a német, a francia és az olasz piacon megdöbbentő arányú a növekedés, és időarányosan a magyar piacon is duplázni tudtak - írja a Világgazdaság. Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője szerint évről évre egyre többe kerül egy zenekar Magyarországra csábítása.

A Sziget esetében idén sikerülhet megfordítani a tendenciát, és jó esély van a látogatócsúcsra - írja a a Világgazdaság. Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője a lapnak elmondta: már most több bérletet adtak el, mint tavaly összesen. Az angol, a német, a francia és az olasz piacon is megdöbbentő arányú, akár 100 százalékos a növekedés. Időarányosan a magyar piacon is duplázni tudtak, így ha a napijegyek is jól fogynak majd, akkor újra jó az esély a látogatócsúcsra. Tavaly 362 ezren látogattak ki a rendezvényre, tíz éve nem voltak olyan kevesen, mint akkor.

Az ügyvezető szerint évről évre egyre többe kerül egy zenekar Magyarországra csábítása. 'Egy adott együttes tavalyhoz képest akár 30 százalékkal is többet kérhet. Folyamatosan emeli a fesztiválok közötti verseny miatt kialakult licit az árakat, a jegyárakat azonban ilyen ütemben nem lehet emelni' - mondta Gerendai Károly. A Sziget Kft. ügyvezetője abban bízik, hogy idén sikerülhet előtörleszteni meglévő 400 millió forintos hitelüket. Gerendaiék még 2012 őszén vásárolták vissza teljesen a céget az Est Media Nyrt.-től. A 677 millió forintos vételárból a médiacég kiegyenlíthette tartozásait a hitelezőknél, ráadásul két évig visszavásárlási opciót is szerzett - emlékeztet az újság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: