Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2015. Január 31. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: Quart

Látványosabb lesz a Sziget Fesztivál

Látványosabb lesz a Sziget Fesztivál

Három kategóriában vár pályázatokat a Sziget Fesztiválköztársaság a 2015-ös Sziget látványvilágának színesítésére.

Már a kezdetektől jelen vannak a képzőművészeti alkotások is a Sziget kulturális forgatagában, de az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők a rendezvény egyedi látványvilágára. Ezért művészeket és alkotó közösségeket kértek fel a helyszínek kialakítására, köztéri műalkotások, installációk létrehozására. A különleges látványvilág is bizonyára hozzájárult ahhoz, hogy immár másodszor Európa legjobbjának választották a Szigetet. Tavaly már egy nemzetközi pályázatot is kiírtak a látványelemek bővítésére, melynek köszönhetően még színesebb lett a fesztivál. A sikeren felbuzdulva a szervezők idén bővítik a keretet és három kategóriában - óriás méretű, látványos installációk, nagyméretű, emblematikus látványelemek, izgalmas művészeti projektek - várnak pályázatokat a 2015-ös Sziget Fesztiválköztársaság “köztereinek” díszítésére.
Az elvárások között fontos szerepet játszik, hogy illeszkedjen a Sziget Fesztiválköztársaság szellemiségébe, lehetőleg természetes anyagokból készüljön, ne legyen környezetszennyező, viszont legyen látványos, időjárás- és fesztiválálló és ne legyen balesetveszélyes. A pályaművek megvalósítására összesen 100 ezer eurós keretet biztosítanak, míg 1-1 pályázati támogatás összege az egyes kategóriákban 15 ezer, 5 ezer, illetve 1 ezer Euró lehet pályázatonként. Az „Art of Freedom” pályázat részletei a Fesztiválköztársaság honlapján érhetőek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.