Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 26. 14:48, péntek | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Lelki útravalók nyaraláshoz

Lelki útravalók nyaraláshoz

Ezeket is csomagold be...

A felkészült utazók hetekig tartó utánajárással, és a több ponton keresztül átellenőrzött lista alapján bepakolt bőrönddel felszerelkezve vágnak neki az új élményeknek. Az elvárások pedig a vakációval szemben olykor túlságosan nagyok. Az elképzelés gyakran nem válik valósággá. A megfelelő hozzáállás azonban sok nehézségen és csalódáson átsegíthet!

1. Éld meg az adott pillanatot!
A szinte közhelyes „Élj a jelenben!” felhívást ilyenkor főként érdemes megszívlelni. Az út megtervezésénél legyen azért vezérfonal, hogy ne teljesen ugorjunk fejest a tök ismeretlenbe, de ne szervezzük túl a dolgot, hiszen számtalan körülmény közbe szólhat. A kártyavárként összeomló terveket nem mindenki tudja egy vállrándítással elintézni. Hogy a menet közben megváltozó körülmények ne szabhassanak gátat a jókedvnek, jól jön, ha tudunk spontán döntéseket hozni, és tanuljuk meg észrevenni, milyen úja lehetőségek nyílnak meg ezáltal előttünk. Az élet egy nagy kaland!

2. Nézd a dolgokat új szemszögből!
Azaz legyél nyitott! Számíts rá, hogy minél távolabb utazol a megszokott környezetedtől, annál furcsább világ vár majd rád. A kulturális különbségeket kezeld lazán, és fogd fel ezeket új, érdekes tapasztalásként. Aki idegenbe megy, annak kell úgyis alkalmazkodnia, vita nincs.

3. Lépj túl a megszokotton!
Hívd segítségül nyaralás alatt (is) azt a kis kíváncsi felfedezőt, aki gyermekként benned élt, hiszen a szinte „kötelező” látnivalókon és a turisták tömkelegén túl van ott egy másik, kicsit talán még igazibb, nem megrendezett világ is. A nyaralás pont arról szól, hogy kilépünk a megszokott mókuskerékből és kikapcsolva kikapcsolódunk. Engedd meg magadnak a kitérőket és a kalandozást!

Címkék: nyaralás, pillanat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.