Hírek
2015. Március 22. 14:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: - Adrienn -
Lényeg: a panírozás

Mindenki kedvence a finom rántott hús. A siker kulcsa: a panírozás módja és maga a panír. Manapság egyre trendibbek a különféle bundázott (rántott) zöldségek is!
Igazán finom, ropogós panírt nem is olyan könnyű készíteni. Ehhez adjunk néhány új és érdekes tippet. Ha nem tanulta meg a nagyitól – itt a lehetőség!
Mindig közvetlenül sütés előtt panírozzuk a húst vagy zöldséget, különben állás alatt szottyossá válik.
Panírozás előtt célszerű a hússzeleteket szárazra törölni, így könnyebben megelőzhető, hogy a husi „bundája” sütés közben leváljon.
A bepanírozott szeleteket ne rakjuk egymásra, és ne hagyjuk sokáig állni, mert nem lesz ropogós a végeredmény.
A bundázott ételeket mindig bő, forró zsiradékban süssük. Ha a zsír vagy az olaj nem elég forró, a panírozás „elázik”, ha viszont túl forró, megég a bunda és keserű, de főleg egészségre ártalmas lesz.
Sajtot mindig duplán panírozzunk, akkor biztosan nem folyik ki sütés közben.
Így lesz különleges:
Panírozáskor a tojásba keverhetünk frissen őrölt vagy finomra vágott fűszereket a különleges ízhatás kedvéért.
Búzaliszt helyett alkalmanként próbálja ki a kukoricalisztet.
Szintén morzsa helyett összetört csipszbe, krékerbe is forgathatjuk a húsokat.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 30. 14:11, szerda | Helyi
Koppányok Versenyben
Vannak íjászok, akiknek az íjászat a hagyományőrzés egyik formája. Vannak íjászok, akiket az íjászat, mint sport ragadott magával, és szeretik az íjászat adta kihívásokat.
2025. Április 30. 14:08, szerda | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.