Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 05. 20:50, péntek | Belföld

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően - közölte a város kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Puskás István szerint az elmúlt hetekben a virtuális térben bemutatott sikeres programok után elérkezett az idő arra, hogy a belvárosban és város más frekventált helyein felelősségteljesen, de már valós környezetben újra kulturális élménycsomagokat kínáljanak az érdeklődőknek.
Az alpolgármester kiemelte: példaértékű intézményi-szervezeti összefogást megvalósító eseménysorozatot indítanak útjára Lépésről lépésre címmel. Június 5. és augusztus 15. között a járványhelyzettel kapcsolatos előírásokhoz folyamatosan alkalmazkodva és azokat figyelembe véve a hét szinte minden napján egy-egy rövidebb esemény formájában kulturális tartalmakhoz juthat a közönség Debrecenben.
A tervezett programokról kiadott közlemény egyebek között megemlíti, hogy Kirakattárlat címmel nyolc belvárosi üzlet kirakatában rendezik meg a nyár folyamán egy-egy helyi képzőművész kiállítását. Ugyancsak kirakattárlat keretében tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni művészeti iskolák végzőseinek grafikáit, szobrait és festményeit, animációs kisfilmjeit, a helyi ifjúsági ház Kápolnás utcai üvegfalfelületén pedig képekben bemutatkozik be a Hargita megyei Kápolnásfalu - jelezték a szervezők.
A Lépésről lépésre kulturális programsorozathoz, a színes és változatos tematikájú eseményekhez, amelyeket hétről hétre megújítva, Debrecen több pontján tartanak meg, már csatlakozott a Csokonai Színház, a Debreceni Művelődési Központ, a Déri Múzeum, az Ifjúsági Ház, a Kodály Filharmónia, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtár, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Vojtina Bábszínház és az 5. Bocskai István lövészdandár helyőrségi zenekara.
Az oktatási intézmények közül pedig részt vesznek projektben az Ady Endre Gimnázium, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola (Debreceni Zenede), a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium növendékei és tanárai - ismertették a részleteket.
Jelezték azt is, hogy jövő héttől indul a kertmozi a nagyerdei szabadtéri színpadon és várhatóan június 22-től az Apolló mozi is újra kinyitja kapuit a közönség előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.