Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 16. 05:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: police.hu

Ló és lovasa a rendőrség szolgálatában

Ló és lovasa a rendőrség szolgálatában

Öt ország rendőrei mérték össze tudásukat - ezúttal lóháton.

Öt ország rendőrei mérték össze tudásukat - ezúttal lóháton.A Készenléti Rendőrség szervezésében 2014. június 15-én rendezték meg öt ország képviseletében a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt a kiskunhalasi volt határőr lovasbázis területén.

A rendezvény céljai között szerepelt a résztvevő országok lovas szolgálatai, valamint a Magyar Rendőrség és az Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozata közötti együttműködés erősítése és a lovas rendőrök szakmai tevékenységének megismertetése az emberekkel.

A versenyen a lengyel, cseh, szlovák és szerb rendőrség képviselői mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség lovas rendőrei vettek részt.

A hangulatot a Készenléti Rendőrség Zenekarának előadása fokozta.

A versenyen két kategóriában díjazták a lovasok tudását.
A szimultán verseny kategóriában első helyezett lett Milan Milosevic Szerbia, második helyen Sipos Balázs rendőr törzsőrmester, a haramdik helyen Zsigó Edina rendőr zászlós, a Készenléti Rendőrség állományának lovasa végzett.
Az összetett akadályverseny kategóriában első helyezett Radek Sejstal Csehország, második helyezett Balogh Csaba rendőr törzsőrmester, Készenléti Rendőrség, harmadik helyezett Mihucz Csaba rendőr törzszászlós, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője lett.
A találkozó legeredményesebb magyar női versenyzője Zsigó Edina rendőr zászlós, a legerdményesebb külföldi női versenyző Csehország lovasa, Renata Ostanska lett.
A díjakat és a két különdíjat Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka adta át.

Dr. Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetője három kategóriában adott át különdíjat.
A legeredményesebb külföldi versenyzőnek járó díjat a lengyel Jacek Pinkowski kapta, a legeredményesebb magyar versenyző Balogh Csaba rendőr törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség lovasa lett, a legeredményesebb polgárőr versenyző az Országos Polgárőr Szövetséget képviselő Winkler Zsolt lett.

Varró József nyugalmazott határőr ezredes Balogh Csaba rendőr törzsőrmesternek adta át a legeredményesebb összetett akadályverseny magyar győztesének járó különdíjat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.