Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 22. 18:48, szerda | Helyi
Forrás: Bánki Horváth Mihály

Logisztikai szakmai nap a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában

Logisztikai szakmai nap a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában

A 13. és a 14. évfolyamos logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanulók és szaktanáraik részvételével 2020. január 21-én logisztikai szakmai napot tartott a Közgé.

A program keretében a szervezők Tóthné Mezei Mária szaktanár és Tajti Bence munkaközösség-vezető előadásokat szervezett, amelyre a logisztika és a szállítmányozás területével kapcsolatos elhelyezkedési, munkajogi kérdésekkel:

• Hogyan tudok elhelyezkedni a szakmai vizsga után?
• Bemutatnám egy állásinterjún a képességeimet és a tudásomat, mit tegyek?
• Milyen konkrét munkaköröket érdemes megpályáznom?
• Milyen fizetési igényem lehet pályakezdőként?
• Hogyan tervezzem későbbi pályámat, mit érdemes még a szakmai vizsga után elsajátítanom és megtanulnom?

Valamint a logisztikai iparág legújabb fejlődési irányaira, a legkorszerűbb raktározási, logisztikai, szállítmányozási ismeretekkel ismerkedhettek meg az érdeklődő tanulók.

A téma előadói Gulyás Ágnes HR vezető és Mag János logisztikai szakértő voltak.Fordulatos, látványos, gyakorlati példákban, hasznos tanácsokban bővelkedő szemléletes előadásukat nagy érdeklődéssel hallgatták a tanulók zsúfolásig telt előadótermünkben. Nemcsak meghallgathatták az információkat, hanem kérdezhették is előadóinkat. Sokan éltek a lehetőséggel – a téma érdekességét jól mutatták az előadások után vendégeinknél kialakuló sorok: lehetőség volt a személyre szabott kérdésekre, amelyekre válaszokat is kaptak.

Köszönjük kedves vendégeinknek és a szervező kollégáknak ezt a színvonalas, hasznos rendezvényt! Reméljük, válaszaik elmélyítették minden tanulónkban a szakképesítésük iránt érdeklődést és megkönnyítik a szakmai vizsga utáni eredményes elhelyezkedést és karrierépítést.

Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit