Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Március 08. 08:00, szombat | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Lúdtalp

Lúdtalp

Nem csak esztétikai probléma

A lúdtalpasoknak egyedi, meglehetősen szembetűnő járása van, mely jellegzetes láblenyomattal párosul. Lúdtalpról a láb boltozatának hosszirányú laposodásakor, keresztirányú esetében pedig harántsüllyedésről beszélünk. A talp izmai, szalagjai, csontjai tartják a lábboltozatot, melynek megfelelő szerkezete és rugalmassága a helyes járás alapja.
A lapos lábboltozat következménye a lábujjak, a sarok, a lábszár, a boka és a térd erős fájdalma. Mindezek mellett előidézheti a bütyök, kalapácsujj, Achilews-íngondok, ízületi gyulladások kialakulását is.

Mit tehetünk ellene?
Megfelelő ellenszer a cipőben viselhető lúdtalpbetét, ami jól korrigálja a helytelen lábtartást. Sok edzőcipő lábboltozat megtámasztóval ellátott, melynek viselése lényegesen csökkenti a panaszokat. Amennyiben túlsúlyosak vagyunk, jól tesszük ha lefaragunk a kilóinkból, de a magas sarkú cipő viselése mindenképpen kerülendő. Ha gyermekünknél vesszük észre a lábboltozat fokozatos süllyedését, akkor vegyük rá, hogy minden nap járjon kicsit lábujjhegyen, ill. játékos lábujjhegyen való szökdécseléssel is jól erősíthető a lábboltozat izomzata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön