Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Július 27. 13:58, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Magyar Pásztorkutyák Találkozója Bugacon

Magyar Pásztorkutyák Találkozója Bugacon

„Egy igazi pásztorkutya 10 ezer éves genetikai kincset hordoz, melyet bűn elherdálni!”

2015. augusztus 1-jén (szombaton) rendezik meg Bugacpusztán a Karikás Csárdában a Magyar Pásztorkutyák Találkozóját.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

A juhász- és pásztorkutyák legfőbb jellemzője, hogy értelmes, kedves, kezes jószágok. Lojalitásukhoz, hűségükhöz nem fér kétség. Könnyen kezelhetőek, viszonylag kis fáradsággal kiképezhetőek. Általánosságban véve idegenekkel nem rosszindulatúan agresszívek, bár némi tartózkodással kell viseltetnük irányukban. Csoportosan, kennelben is gond nélkül tarthatóak, mert kifejezetten falkaszerető, fejlett társas ösztönnel rendelkezne. A gyerekeket szeretik, a ház körül vagy a házban tartózkodó különféle állatokkal is jól megférnek. Szervezetük szilárd, ellenálló, mert tenyésztői nem áldozták fel a minőséget a divat, a "szépség" kedvéért. Szinte kivétel nélkül igaz minden pásztor fajtára, hogy erős, eleven, éber, és temperamentumos. Bátorságot és erélyt mutatnak, figyelmesek és engedelmesek, jól kiegyensúlyozottak. Ezek a fajták nem elkényeztetett kiállítási sztárok. Ellenkezőleg: remek őrző-védő ebek. A kiállítás érdekesnek és látványosnak ígérkezik, épp ezért kiváló hétvégi program lehet az egész család számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.