Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Április 12. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: hirado.hu

Magyar rekord: tízmillióval akartak lefizetni két pénzügyőrt

Magyar rekord: tízmillióval akartak lefizetni két pénzügyőrt

Tízmillió forinttal akarta megvesztegetni a pénzügyőröket egy cigarettacsempész. Apa és fia nagyjából 13 milliót érő szerb adójegyes szállítmányt vitt egy lakóautóban, amikor megállították őket.

Tízmillió forinttal akarta megvesztegetni a pénzügyőröket egy cigarettacsempész. Apa és fia nagyjából 13 milliót érő szerb adójegyes szállítmányt vitt egy lakóautóban, amikor megállították őket. 5-5 milliót adtak volna a két pénzügyőrnek, ha elengedik őket. Most ők kaphatnak 5 év börtönt.

Lefoglalt bűnjel található a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága udvarán. A német rendszámú lakóbuszban 15 ezer doboz cigarettát csempésztek be Szerbiából Magyarországra. A buszt a 32-es úton, Hatvan közelében, egy rutinellenőrzésre állították meg az adóhatóság bevetési főigazgatóságának járőrei. A pénzügyőröknek gyanús lett a jármű, ezért cigarettakereső kutyával vizsgálták át.

A jármű falai között és a beépített ágy üregében közel 15 ezer doboz szerb adójegyes cigarettát találtak. Amikor ez megtörtént, a sofőr megpróbálta megvesztegetni a két járőrt 5-5 millió forinttal. Ezt azonban ők nem fogadták el, hanem azonnal értesítették a pénzügyi nyomozókat – közölte Kovács Dorina, NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága sajtóreferense.

A pénzügyi nyomozók a sofőrt előállították, és hivatali vesztegetés miatt feljelentették a rendőrségen. A jászberényi férfit és fiát, aki vele utazott, orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és lefoglalták a 13 millió forint értékű csempészett cigarettát, valamint a 10 millió forintot érő lakóbuszt is.

A tízmillió forintos vesztegetés rekordnak számít Magyarországon. Ekkora összeggel még soha senki nem bukott meg közúti ellenőrzéskor. A vesztegetők általában 5 és 50 ezer forint közötti összegekkel próbálják meg elkerülni a szabálysértés vagy bűncselekmény miatti felelősségre vonást. A két pénzügyőr, aki havonta körülbelül 120 ezer forintot visz haza, több mint három évi fizetésnek megfelelő kenőpénzt utasított vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során