Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 28. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

Magyar zeneművek országos versenye Kiskunfélegyházán

Magyar zeneművek országos versenye Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyházán, az Alapfokú Művészeti Iskolában rendezték meg a magyar zeneszerzők műveire kiírt országos versenyt.

Kiskunfélegyházán, az Alapfokú Művészeti Iskolában rendezték meg a magyar zeneszerzők műveire kiírt országos versenyt.
A verseny megszervezése mellett szólt, hogy napjainkban egyre kevesebb lehetőségük nyílik a zeneiskolás diákoknak, hogy országosan is megmérettessék magukat. A versenykiírás egyetlen kikötése az volt, hogy csak magyar zeneszerzők műveivel nevezhettek a diákok, de bármilyen zenetörténeti korszakból. A versenyfelhívását nagy érdeklődés övezte, melyet jól szemléltet az a tény, hogy huszonnégy művészeti iskola, több mint nyolcvan diákja jelentkezett a megmérettetésre.
A neves szakemberekből álló zsűri előtt a diákok korcsoportonként, szóló és kamara csoportok kategóriájában versenyeztek. A zsűri elnöke Balázs Árpád, Erkel-díjas zeneszerző, érdemes művész, Kiskunfélegyháza díszpolgára volt. Mellette Király Márta a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának fúvóstanszék vezetője, dr. Kecskés György a Szegedi Tudományegyetem zeneművészeti karának docense, valamint Balogh Előd, csellóművész foglaltak helyet a zsűriben.
Nagyon erős mezőny állt össze a versenyre, így a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. Végül mind a diákok, mind pedig tanáraik elégedetten távoztak városunkból, mert egyöntetűen igazságosnak tartották a zsűri döntéseit. A házigazda Alapfokú Művészeti Iskola versenyzői is szépen szerepeltek, egy első és egy harmadik díjat nyertek. Összességében kijelenthetjük, hogy megérte a fáradozásért, hiszen pozitív tapasztalatokkal zárult a verseny, amiből a diákok és a tanárok egyaránt nagyon sokat tanultak, nem beszélve arról, hogy sok régi zeneszerző műve került elő az asztalfiókok mélyéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.