Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 07. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerek miatt emeltek vádat Kiskunhalason

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerek miatt emeltek vádat Kiskunhalason

Nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett készítmények behozatala és rendelése miatt három esetben is vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint múlt év novemberében egy Svájcban élő macedón nő utazótáskájában 150 doboz, összesen 1.050 potenciazavar kezelésére szolgáló készítményt találtak a pénzügyőrök a tompai határátkelőhelyen, amikor egy autóbusz utasait ellenőrizték.

A nő a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerből megközelítőleg három évre elegendő mennyiséget kísérelt meg behozni az országba.

A másik ügyben két, Bács-Kiskun megyében élő férfi Indiából és Kínából rendelt az interneten angol nyelvű oldalakról klorokin-foszfát tartalmú, koronavírus okozta betegség kezelésére is szolgáló gyógyszereket. A Magyarországon nem engedélyezett készítményekből egyikük 270 darabot, másikuk 1000 darabot rendelt meg és fizetett is ki. Ez jóval meghaladta mindkét esetben a személyes szükségletet.

A hazai gyógyszerpiacon forgalomban lévő, hasonló hatóanyag-tartalmú, de fele ilyen hatáserősségű gyógyszerek vénykötelesek, és kizárólag orvosi javaslatra, illetve orvosi kontroll mellett, meghatározott adagban szedhetők - olvasható a közleményben.

Az ügyészség a gyógyszerhamisítás miatt benyújtott vádiratokban pénzbüntetés kiszabása és próbára bocsátás mellett mindhárom esetben a lefoglalt gyógyszerek elkobzását is indítványozza.

A szabadlábon lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére