Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 02. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Már megint elkéstem...

Már megint elkéstem...

Hasznos tippek, ha állandóan késésben vagy...

Bármennyire igyekszel, valahogy soha nem sikerül odaérned a megbeszélt baráti, családi, munkahelyi találkozóra, és az orvostól, hivatalos helyekről is állandóan elkésel. A hozzátartozóid, barátok, jó ismerősök már hozzászoktak, a többi helyen pedig mindig sikerül kimagyaráznod magad. De Te is tudod, hogy ezen változtatni kellene…

Ha már tudatosult, hogy ez így nem mindig jó, az már fél siker. Ha ötleteknek, megoldásoknak lennél még híján a késés problémájával kapcsolatban, a lenti tippek talán segítségedre lehetnek.

Tippek krónikus későknek
Már este készülj a reggelre! Készítsd ki a ruhádat, pakold össze a táskádat, előkészítheted a másnapi reggelidet, ebédedet is. Legyen minden kéznél a másnapi induláshoz, hogy ne reggel kelljen kapkodnod.

Ha a mobilod nem mindig van kéznél, ideje meglepned magad egy csinos karórával! Egy stílusos óra nem csak dísze lehet az öltözékednek, hanem gondoskodik róla, hogy mindenhova időben odaérj.

Ha biztosra akarsz menni, állítsd át az óráidat 5-10 perccel előre. Azért egy készüléket hagyj, amin a pontos idő látható! Ja, és figyelmeztesd a vendégeidet, nehogy a Te időd szerint induljanak útnak.

Szerezz be egy naptárat! Ebbe aztán minden találkozót, teendőt be tudsz írni, nehogy lemaradj valamiről. A telefonod naptára is jó lehet, de a papír alapú naptár biztos nem merül le…:-)

Oszd be az idődet! Nem kell minden találkozót bevállalni egy napra, legyen szó akár munkahelyi, akár baráti megbeszélésekről. Ha mindent bevállalsz, végül sehova sem érsz majd oda. Bizony, néha muszáj lesz rangsorolnod.

Ne centizd ki az idődet! Ha fontos, hogy pontosan odaérj valahova, és tömegközlekedéshez vagy kötve, ne az utolsó, még éppen időre érkező járatot nézd ki. Előfordulhatnak késések busznál, vonatnál egyaránt. Ám ha autóval, vagy gyalogosan közlekedsz, úgy is indulj el időben! Mindig szánj extra időt, ha közbejönne valami.

Használd a telefonodat! De ne csak hívásra, sms-re, internetezésre, hanem vedd hasznát az emlékeztetőjének, ébresztő funkciójának is. Utóbbit beállíthatod úgy is, hogy a tervezett elindulásod előtt 10 perccel szólaljon meg, így biztos nem kell kapkodnod az utolsó, elindulás előtti percekben.

Ne légy könnyelmű! Ne hidd azt, hogy Te aztán majd mindent gyorsan elintézel, mert mi van, ha nem úgy lesz? Biztos, hogy nem ér rá az a körömlakkozás és egyéb, kevésbé fontos teendő mondjuk egy üzleti ebéd, egy baráti találkozó után?

Címkék: elkésve, idő, késésben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM