Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Január 22. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Már nem a jegyzőnek kell bejelenteni a felelőtlen állattartókat

Már nem a jegyzőnek kell bejelenteni a felelőtlen állattartókat

Csökkent a jegyzők állatvédelmi hatásköre január 1-jétől.

2020-tól már csak a kóborállatok befogásával kapcsolatos intézkedések és az állatvédelmi őrszolgálat működtetése tartozik a városi jegyzőkhöz. Minden más panasszal vagy bejelentéssel a kormányhivatalhoz, a NÉBIH-hez vagy a járási hivatalokhoz kell fordulni.

,Például nem szabhatnak ki állatvédelmi bírságot, illetve nem tilthatják el az állattartót - úgy a kedvtelésből tartott, mint a haszonállat tartóját - az állattartásától, mert egyébként, aki úgy tartja az állatát, hogy annak súlyos egészségkárosodását vagy elpusztulását okozza, azt az állattartót 2-8 évig el lehet tiltani az állattartástól. Ezt a jegyző már nem teheti meg" - fejtette ki Dr. Drozdik Ferenc megyei főállatorvos.

Januártól akkor sem fordulhatunk a jegyzőhöz, ha valaki úgy tartja az állatát, hogy súlyosan veszélyezteti más állat vagy ember egészségét. Vagy, ha nem gondoskodnak megfelelően a jószágokról. Ezekkel az ügyekkel a kormányhivatal, a NÉBIH és némelyik járási hivatal foglalkozik. A panaszokat e-mailben, telefonon vagy a kormányablakokban személyesen is fogadják és megvizsgálják.

(Hír forrása: HIROS.HU * Nyitófotó illusztráció, forrás: sokszinuvidek.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 15:31, kedd | Helyi

Számos érmet bezsebeltek a félegyházi erőemelők

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show-t a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

2020. Szeptember 22. 10:58, kedd | Helyi

Délután megkezdődik a csillagászati ősz

Kedden 15.30-kor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Szeptember 21. 10:18, hétfő | Helyi

Kötelező a szájmaszk viselése

A Kormány döntésének megfelelően 2020. szeptember 21-től, hétfőtől a polgármesteri hivatalba ügyintézés céljából kizárólag az orrot és szájat eltakaró maszkban lehet belépni.

2020. Szeptember 21. 10:16, hétfő | Helyi

Ámulatba ejtő selyemfestmény kiállítás nyílt a könyvtárban

Bámulatosan szép selyemfestmény kiállítás nyílt Kovács Zsóka alkotóművész munkáiból szeptember 18-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.