Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 17. 08:53, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártyásoknak

Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártyásoknak

Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártya-tulajdonosoknak, hogy elköltsék a számlájukon lévő összegeket, amelyet még 2016-ban írtak jóvá a munkáltatók, ennek elmulasztása esetén ez a pénz elveszik

– hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című adásában.

A K&H Széchenyi-pihenőkártyákon még 460 millió forint van, zömében a szállás zsebben, míg az MKB által kibocsátott kártyákon 600 millió forint vár felhasználásra – mondta a Kossuth Rádió 180 perc adásában Lehoczky László, az MKB cafeteria tanácsadója. Összesen 43 ezer embert érint, átlagosan 14 ezer forint az el nem költött pénz összege.

A munkavállalók május végéig költhetik el a Széchenyi-pihenőkártyákon lévő összegeket, ezután viszont a pénz elveszik, a bank visszaküldi a munkaadók számára. A tavalyi számok alapján átlagban öt-hatezer forint maradt a kártyákon, a legtöbbször pár száz forint, de volt arra példa, hogy egy hétvégi üdülés is kijött volna az összegből – mondta Lehoczky László.

Mind a három alszámláról (szállás, vendéglátás, szabadidő) lehet strandbelépőt fizetni – mondta Fata László cafeteria-szakértő. De lehet a Szép-kártyákról részösszegeket is fizetni, és a többit készpénzzel vagy bankkártyával.

A nagyobb összeg elköltését meg kell tervezni, de az idei év ebből a szempontból szerencsés, mert május végéig még két hosszú hétvége lesz, de a nyaralás is kifizethető előre.

Tavaly az átutalt összeg, 1-1,5 százalékát nem költötték el kártyatulajdonosok, így több százmillió forintot kaptak vissza a munkáltatók, akiknek ezt egyéb bevételként kell elkönyvelniük.

Ha ezt a cég újra kiosztaná, akkor a szabályok szerint ismét adóznia kellene. A szakértő azt javasolja, hogy az így megmaradt pénzt fordítsák csapatépítő tréningekre vagy munkahelyszépítésre.

A Szép-kártya-tulajdonosok bankjuk internetes felületén ellenőrizhetik egyenlegüket vagy telefonon kérhetnek tájékoztatást – hangzott el az adásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.