Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 06. 08:38, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Megemlékezés, DAR 4 és Kvalifikáció

Megemlékezés, DAR 4 és Kvalifikáció

2018. június 03-án a Szegedi Szittyaföldön versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai, a Koppányok 20 fővel képviselték a városunkat.

A Szegedi Szittyák immár 13. alkalommal rendezték meg Trianon gyászversenyüket ami egyben a Dinnyés Gyula által főszervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat negyedik állomása és kvalifikációs lehetőség volt a Magyar Íjász Szövetség által szervezett Országos Bajnokságra is.

Az esemény megnyitóját követően megemlékeztek a kilencvennyolc évvel ezelőtti csúfos békediktátumról, mely következménye hazánk darabokra szaggatása, családok szeretteiktől való eltaszítása és javainknak kifosztása lett.

A megemlékezést követően kezdetét vette a verseny, mely csodás napsütésben zajlott. Az épített pálya változatos és kihívásokkal teli volt, jól játszottak a Szittyák a távolságokkal, és a célok méretei-vel. A verseny zökkenőmentesen lezajlott, noha a végén záporfelhők gyülekeztek, és az ég is dörögni kezdett, de kegyes volt velük az időjárás mert a verseny esőcsepp mentesen lezajlott. Az utolsó lövés leadása után pedig szinte azonnal leszakadt az ég, és egy kiadós zápor vette kezdetét, mely pontosan az eredménylisták összeállításáig tartott, így az eredményhirdetés ismét ragyogó napsütésben történhetett meg.

A Koppányok közül sokan megszerezték a kvalifikációt az Országos Bajnokságra, és a következő eredmények születtek:

Első helyezést ért el: Rácz Nikolász Norbert és Boldog Bence.
Második helyen végzett: Keserű Szilvia, Berente Imréné, Bense László és Kis Mónika
Harmadik lett: Szólya Imre és Tamáskovics Gyula
Csányi József 4., Bicskeiné Csányi Mária és Sárkány Szabina 5., Csankovszki Anna és Dinnyés Gyula 6., Csáki Laura 9., Szeibert Imre 12., Kis Csaba 13., Tóth Mihály 16., és Ruda Győző a középmezőny-ben a 17. helyen zárta a versenyt.

A következő megmérettetés június 10-én a Kihívás 143 lövéses verseny lesz Gyulán, azt követően pedig a következő héten június 17-én a DAR IV. állomása Hetényegyházán.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.