Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 22. 13:41, hétfő | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Megtelt a Constantinum sportcsarnoka örömtáncosokkal

Megtelt a Constantinum sportcsarnoka örömtáncosokkal

Kiskunfélegyházán rendezték meg az első Duna-Tisza közi Szenior Örömtánc Találkozót, melynek a Constantinum sportcentrum adott otthont április 20-án (szombaton).

A jeles eseményre Bács-Kiskun mellett, Csongrád és Pest vármegyéből is érkeztek. A mintegy négyszáz összesereglett táncos a délelőtt folyamán a Petőfi szobornál már bemelegített a főműsorra, mely 11 órakor kezdődött a Constantinum sportcsarnokában.
A megjelenteket a Kiskun Szenior Örömtánc csoport vezetője, az esemény fő szervezője Kocsisné Móczár Julianna köszöntötte.

– Ilyen még nem volt Kiskunfélegyházán, hogy ennyi szenior örömtáncos legyen egy helyen. Öt évvel ezelőtt, amikor jobban megismertük ezt a mozgásformát, akkor a megyében szinte lasszóval kerestük azt, akitől tanulni lehet. Nagyon kevesen voltunk és én azt szeretném, ha a mai nap - a szemmel láthatóan is színessé vált mozgalmunk - azt szimbolizálná, hogy bármi lehetséges. Sokan megismerték az idősebbek számára nagyon ajánlott mozgásforma lényegét, a jótékony testi-lelki hatását. S mivel én nagyon szeretem a közmondásokat, úgy fejezem ki magam ’Sok jó ember kis helyen is elfér’, és ezt a mai napon be is fogjuk bizonyítani. Hat évvel ezelőtt egyikünk sem gondolta volna, hogy egy fecske is tud nyarat csinálni. Márpedig Csirmaz Szilvia ezt tette - mondta beszédében Kocsisné Móczár Julianna, kihangsúlyozva a Szenior Örömtánc Magyarország alapítójának nevét, majd egy Móra-idézettel zárta mondandóját: ’Megtanultam, hogy a kincset a szívében hordozza az ember!’ Mi, akik ebben a teremben vagyunk, nemcsak tudjuk, hanem tényleg megtanultuk azt is, hogy a mozgás, öröm, agytorna ezt a kincset erősíti. Úgy gondolom, hogy a lelkünk is nagyon megerősödött, mióta együtt táncolunk – fogalmazott.

A folytatásban virággal köszönte meg Szűcsné Gyöngyösi Ildikó oktatónak a segítségét és Bense Ilonának, hogy megálmodta és megrajzolta a rendezvény logóját.

Csányi József polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan megjelentek az eseményen.
- Ez egy igen jeles év városunk életében, ugyanis 1774-ben Mária Terézia mezővárosi rangot adományozott nekünk, melynek 250 évfordulóját ünnepeljük idén. Sok rendezvénnyel készülünk egész évben, amelyekkel méltóképpen megünnepelhetjük ezt a jeles eseményt – mondta.

Beszélt az évforduló alkalmából kiadott képeskönyvről, valamint felhívta a figyelmet Félegyháza egyik látványosságára, a Jókai utcai parkolóban található festményre, mely a 1900-as évekbeli főutcát ábrázolja.
- Igyekszünk mindig olyan aprósággal kedveskedni az itt élőknek, és az ide látogatóknak, hogy legyen kedvük visszajönni. Sok-sok népszerű rendezvény is várja az érdeklődőket, így például a szeptemberi Libafesztivál – mondta a polgármester és bátorította a megjelenteket, hogy látogassanak el arra is.
Az ünnepi beszédek elhangzását követően az összes táncos színpadra lépett és amint a fülbemászó dallamokat meghallották, köröket alkotva elkezdtek ritmusra mozogni.

A rendezvényt a Dél-100 Kft. támogatta, a lebonyolításban a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum diákjai segédkeztek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.