Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2021. Október 13. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Megyénk tizennégy általános iskolájának végzősei látogattak a Mezgébe

Megyénk tizennégy általános iskolájának végzősei látogattak a Mezgébe

Pályaorientációs napon népszerűsítette képzéseit a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma október 13-án.

A Nemzeti Agrárkamara által szervezett Foglalkozások hete rendezvényen belül a félegyházi Mezgé Pályaorientációs napján Bács-Kiskun megye tizennégy általános iskolájának közel háromszáz végzősét látta vendégül.

Az iskolában oktatott szakmákhoz kapcsolódó játékos programok segítségével két helyszínen (az iskola épületében és a tangazdaságban) is kellemesen eltöltötték a délelőttöt a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A tangazdaságban a terület bejárása és az itt tartott állatok megismerése mellett állatsimogató, íjászat, peterencerúd-kitartás, lovaglás, kocsikázás, csikósbemutató szórakoztatta a fiatalokat. Emellett megismerkedhettek az itt zajló gyümölcs-zöldségfeldolgozással is, melyet fűszerbemutató és paprikafűzés tett még színesebbé.

Az iskola épületében pedig a pék-cukrász, húsipari termékgyártó, sütő-cukrász technikus, húsipari technikus, pék szakmákhoz kapcsolódóan különböző izgalmas laboratóriumi élelmiszervizsgálatok, mézeskalácsdíszítés, sógyurmázás, pékbemutató és pogácsasütés, kolbásztöltés várta az érdeklődő pályaválasztókat. A végén természetesen az elkészült termékeket meg is kóstolhatták – tudtuk meg Rózsa Páltól, az iskola igazgatójától, aki a tangazdaságban koordinálta a busszal érkező osztályokat.

- A fiatalok érdeklődő arcát látva bízunk benne, hogy sokan kedvet kaptak képzéseinkhez és reméljük, bátran jelölik meg majd iskolánkat továbbtanulási céljukként – nyilatkozta az igazgató.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 09:07, szerda | Helyi

Robotsebészet Magyarországon

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet konzorciumának projektje keretében két robotsebészeti eszköz és két modern ultrahangkészülék kerül beszerzésre.

2021. Október 19. 19:37, kedd | Helyi

Újabb Mezgés siker a Pék Hagyományőrző Versenyen

2021. október 16-án rendezték meg immár 20. alkalommal a Pék Hagyományőrző Versenyt, állandó helyszínén a Közép-magyarországi ASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

2021. Október 18. 17:18, hétfő | Helyi

Bagdy Emőke Kiskunfélegyházán tart előadást

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében Bagdy Emőke szakpszichológus, pszichoterapeuta 2021. november 15-én, hétfőn 17 órakor Kiskunfélegyházán tart előadást.