Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Március 20. 11:21, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester facebook-oldala

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

A részletekról Csányi József polgármester az alábbiakat tette közzé a Facebook közösségi oldalon:

- A templom elé 10 méter feletti ámbrafák, az épület Constantinum felőli oldalára pedig hat-nyolc méter körüli, különleges koronaformára nevelt platánok kerülnek. Ezek 20-25 éves fák, amelyeket nyerges kamionnal szállítanak ide Hollandiából. A templom mögé egy öt-hat méteresen érkező aranyalmafa kerül, amely a történeti idők oltár mögötti paradicsomi kertjére utal vissza.

A bejárattal szemközt a megyében is egyedülálló vízalatti, 112 darabból álló LED-es lámpatesttel megvilágított 371 fúvókával kialakított látványos vízi atrakció készül.

A lámpatestek, illetve a 9 db beépített szivattyú egyenként lesznek vezérelhetők, ezért különleges vízkép fog megjelenni változatos programokkal. Nem egy hagyományos szökőkút lesz, ugyanis a medence a burkolat alatt lesz kialakítva, így be lehet sétálni az attrakcióba, így az amikor nem fog üzemelni szabadon átjárható lesz.

A nappali melegben a kialakított szökőkút mikroklímát fog a téren létrehozni, ami a hőérzetet kellemesebbé teszi, éjszaka pedig a különleges megvilágításnak köszönhetően a vízoszlopok egyedi látványt fognak nyújtani, kvázi fényfalként fog a térből kiemelkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.