Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Június 11. 13:00, csütörtök | Belföld
Forrás: HVG

Méregdrága rejtélyes magángép landolt Ferihegyen

Méregdrága rejtélyes magángép landolt Ferihegyen

Egy Gulfstream G550-est, a világ egyik legdrágább business jet típusát fogadta nemrégiben a Budapest Airport Ferihegyen.

Egy Gulfstream G550-est, a világ egyik legdrágább business jet típusát fogadta nemrégiben a Budapest Airport Ferihegyen.

Különleges vendége volt a Budapest Airportnak Ferihegyen, amelyről a cég egy fotót is közzétett a Facebookon.

A szóban forgó GulfStream G550-es a társaság szerint az egyik legdrágább magánrepülőgép-típus, és a különlegességét ezenkívül az adja, hogy 12 500 kilométer a hatótávolsága, vagyis Budapestről akár New Yorkba, de még az USA nyugati partjára is el lehet jutni vele.

A kommentelők között azonnal elindult a találgatás arról, ki vagy kik érkezhettek ezzel a géppel a magyar fővárosba. "A helyzet az, hogy még ha tudnánk sem mondhatnánk meg, hiszen az ilyen gépek utasai kerülik a nyilvánosságot. Vagy szolgálati vagy üzleti okokból" - írta nekik Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

A Gulfstreameket az amerikai General Dynamics gyártja, a gépek a kialakításuktól függően akár 18 férőhelyesek is lehetnek, a maximális utazómagasságuk 15 500 méter körül van és több mint 12 órán át is repülhetnek egy huzamban.

A gyártó szerint valamivel több mint 450 ilyen gép van forgalomban, a Wikipedia szócikkéből pedig kiderül, hogy több kormány és hadsereg is használ ilyet, például G550-essel repül a kuvaiti és a svéd királyi család.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.