Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Május 11. 07:50, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Mézet a lábnak is

Mézet a lábnak is

Végre itt a tavasz! Előkerülhetnek a papucsok, szandálok. Viszont a lábunk ápolásának még több figyelmet kell szentelnünk.

Végre itt a tavasz! Előkerülhetnek a papucsok, szandálok. Viszont a lábunk ápolásának még több figyelmet kell szentelnünk. A házi pedikűr alapja is a kiáztatás. A víz kellemes hőfokú legyen, tegyünk bele fürdősót vagy készíthetünk mézalapú fertőtlenítő és gombaölő ápoló keveréket. A mézet már az egyiptomiak is használták testük ápolására, mert gyógyítja a sebeket, gátolja a baktériumok elszaporodását. A mézes-citromos lábvízhez karikázzunk fel egy citromot, tegyük a vízbe, majd adjunk hozzá 3 evőkanál mézet és 2 evőkanál almaecetet, majd 20 percig áztassuk benne lábunkat. Ezután tiszta frottírtörülközővel itassuk le a nedvességet, majd habkővel és sarokreszelővel végezzük el a munka nehezét: alaposan dörzsöljük át az egész talpat, oldalt is. Pengét sose használjuk, az elhanyagolt lábat pedig bízzuk szakemberre. Ha tyúkszemünk van, a patikában vásárolt tapasszal kezelhetjük. Miután eltávolítottuk a száraz bőrt, következhet a radírozás. Házilag is kiváló radírt készíthetünk: egy tálkába 3 evőkanál nagy szemű barna cukrot, 1-2 evőkanál mézet és olivaolajat, pár csepp borsmentaolajat tegyünk, majd keverjük össze és dörzsöljük be vele a lábfejünket, a bokákat. Öblítsük le, majd következhet a sarokpuhító lábápoló krém, melyet jó vastagon kenjünk a bőrre. Tegyünk zacskót a lábunkra és bugyoláljuk törülközőbe, hogy jól beszívódjanak a hatóanyagok. Ezután következhet a körmök ápolása. Toljuk vissza a körömágyat, majd tetszés szerint vágjuk le vagy reszeljük formára a körmöket. Végül ha szeretné, lakkozza is ki. Két hétig garantáltan kifogástalan lesz a lába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.