Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 22. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Mikor kell új iskola?

Mikor kell új iskola?

Lépjünk minél előbb, mert ezek az évek borzalmas hatással lehetnek az egész életére!

Amikor azt látjuk, hogy a gyermekünk rettenetesen szenved az iskolában, akkor ezt nem kell némán tűrnünk, beletörődnünk, mondván ez az élet rendje! Lépjünk minél előbb, mert ezek az évek borzalmas hatással lehetnek az egész életére!

Mikor indokolt új iskolát választanunk?
1. Nem szereti a tanár
Előfordul, hogy egy vagy akár több tanár pikkel a gyerekünkre. Ha úgy érezzük, hogy indokolatlan a tanár viselkedése, akkor próbáljunk meg beszélni vele. Ez sajnos csak ritkán hoz pozitív eredményt. Ha a viszony oly mértékben elmérgesedik, hogy befolyásolja a jegyeket, esetleg a tanár rendszeresen kellemetlen helyzetbe hozza, megalázza őt a társai előtt, és a gyerek hiába igyekszik, nem tud javítani a jegyein, akkor kezdhetünk is új iskola után nézni.

Nem felel meg az elvárásoknak
A gyerekünk akár alulteljesít, akár túlteljesít a többiekhez képest, az gondot okozhat.
Ha nem megy neki olyan jól a tanulás, mint a többieknek, akkor nincs sikerélménye, és hamar elmegy a kedve az egésztől, vagy egész egyszerűen buta gyereknek könyveli el magát, és attól a pillanattól úgy is fog viselkedni. Ráadásul ezt szülőként is nehezen tudjuk elfogadni, magunkba keressük a hibát, kudarcként éljük meg ezt az egészet. Pedig lehet, hogy más tanítási módszerekkel, vagy egy kis létszámú osztályban óriási eredményeket lehetne nála elérni.
Ha gyorsabban tanul, mind a többiek, akkor egy idő után nem lesz motivációja, unatkozni fog az órákon, és bajok lesznek a viselkedésével. Első lépésként próbáljunk meg a tanárral közösen megoldást találni, akár pluszfeladatokat kapjon a gyerek, akár csak nehezebbeket, mint a többiek. Ha azonban a pedagógus ebben nem partner, akkor lehet, hogy egy olyan iskolában jobban boldogul majd, ahol a legfontosabb szempontnak azt tartják, hogy a gyerek a saját tempójában tudjon fejlődni, nem pedig az, hogy az előírt tanmenetet betartsák.

Kirekesztik
Ha a gyerekünket nem fogadják el a többiek, bántalmazzák, megalázzák, kiközösítik, nem érdemes sokáig halogatni a döntést. Ez általában akkor fordul elő, ha a közösség zárt, és a tanárok sem próbálnak segíteni ezen a helyzeten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.