Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 05. 11:33, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Minden korosztály képviseltette magát az EFI kerékpártúráján

Minden korosztály képviseltette magát az EFI kerékpártúráján

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda június 3-án (szerdán) kellemes biciklitúrára invitált minden sportbarátot.

Az előre meghirdetett időpont közeledtével szép számban gyülekeztek a túra résztvevői az Ótemplom előtti szökőkútnál, ahonnan 16:30 órakor indultak a 16 km-es útra. A fenyegető sötét felhők és a felkerekedő szél sem szegte kedvüket a vállalkozó kedvű bringásoknak és maradéktalanul teljesítették a távot.

A kellemes hangulatú kerékpártúrán 15 fő vett részt, a legfiatalabb résztvevő 3 éves volt, aki szüleivel teljesítette a távot, a legidősebb pedig 76 éves. A lelkes csapat a Béke térről indult, majd néhányan a Kőrösi úti Belső iskola buszmegálló érintésével visszafordultak a bankfalui Templomhalomhoz. Akadtak azonban bevállalósabbak is, ők kitekertek egészen a Kőrösi úti autóbusz-fordulóig. Oda-vissza ez kb. 23 km-es út.

A túra alatt mindenki abban a tempóban biciklizett, ami neki kényelmes, ennek ellenére is röpke fél óra alatt már megérkeztek a Belső iskolához.
Az EFI munkatársai a sor elején és végén tekerve biztosították, hogy a túra végpontjában újra összerázódjon a csapat és egész úton ügyeltek arra is, hogy a csapatból ne maradjon le senki. A Templomhalomhoz 18 óra körül érkezett meg a csapat, ahol az EFI munkatársai kis frissítővel, gyümölcssalátával és sós teasüteménnyel várták az érkezőket.

- Többen most jártak először a Templomhalomnál, így számukra külön érdekessége volt a túrának, hogy eljutottak ehhez a helytörténeti nevezetességhez. De összességében is elmondhatom az összeverbuválódott csapat tagjairól, hogy nagyon jól érezték magukat ezen a kellemes szabadtéri programon – nyilatkozta lapunknak Modok Ágnes, aki az EFI képviseletében teljesítette a távot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.