Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 13. 09:54, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Minden korosztály örömére szolgál a megújult kossuthvárosi pihenőpark

Minden korosztály örömére szolgál a megújult kossuthvárosi pihenőpark

Megújult a Kossuthváros közösségi tere. Új, modern játszótér, színpad, színvonalas focipálya és parkosított környezet fogadja ezentúl az odalátogatókat. Az ünnepélyes átadásra szeptember 11-én került sor.

A megjelenteket Görög Anita oktatási- és közművelődési referens köszöntötte, majd felkérte Csányi József polgármestert ünnepi beszédének megtartására.

- Amikor 2014-ben elkezdtük a munkánkat a jelenlegi képviselőtestülettel úgy láttuk, hogy a gazdaság fejlesztése mellett a közösséget is fejleszteni kell. Számtalan eset igazolta azt, hogy az emberek nem szívesen mentek közösségbe, vettek részt rendezvényeken. Ennek egyik okát abban láttuk, hogy nem voltak megfelelő rendezvények, illetve az ezek alapjául szolgáló közösségi terek.
A Kossuthvárosban számtalan kisgyermekes szülő és nagyszülő is ismerte a „hajós” játszóteret, melyet az idő vasfoga sajnos az évek során alaposan megrágott. Ezért, illetve az előbb elmondottak alapján tartottuk fontosnak, hogy az itt lévő lehetőségeket maximálisan kihasználjuk. Szerettük volna, ha megújul a játszótér és egy olyan focipálya is épüljön mellette, mely jól hasznosítható. Most itt az ünnepélyes átadáson láthatjuk, hogy terveink valóra váltak az összefogás és az ÚTÉPKER Kft. kiváló kivitelezési munkájának köszönhetően. Nézzük akár a téren megépült kis színpadot, vagy a bejáratnál a növényfuttatókat, megállapíthatjuk, hogy igen komoly ács munka áll mögötte. Kívánom, hogy minél több rendezvény tudjon megvalósulni ezen a helyszínen. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben, a korlátozó intézkedések bevezetésével még inkább ki lehet használni ezt a szép közösségi teret a szabadidő kellemes eltöltésére
– mondta városunk első embere.

A polgármestert követően dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képviselője osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

- Számomra külön nagy öröm, hogy itt állhatok ezen a szépen megújult közösségi téren, hiszen amikor én ideköltöztem a Kossuthvárosban, akkor sajnos ezen a helyszínen csak egy eléggé elhanyagolt játszótér volt. Akkoriban ide jártam a pónilovammal legeltetésre és a gyerekeket lovaglásra tanítani. Szerintem egy mérföldkő a Kossuthváros életében, hogy megvalósulhatott ez a színvonalas közösségi tér. Itt minden korosztály megtalálhatja a saját zegzugát, hiszen amíg a kisgyermekek játszanak, addig a nagyobbak focizhatnak, a felnőttek pedig elvonulhatnak ide a fedett pergola alá beszélgetni, kikapcsolódni. Esténként, mikor erre sétáltam, már láttam, hogy nem hiába épült, hiszen már a fiatalok sütögettek, beszélgettek itt. Arra kérem önöket, hogy minél többször jöjjenek ide, hozzák el ismerősüket is. Vigyázzanak egymásra, az egészségükre és vigyázzanak a létesítményre is, hogy minél többet tudjuk ezt közösen használni – zárta gondolatait a körzet képviselője.

A Zöldváros Projekt keretében a város 10 pontján került kihelyezésre mintegy 200 db madárodú, többek között a Kossuthvárosban is.
Az ünnepségenMeizl Ferenc ny. iskolaigazgató, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi szervezetének vezetője elismerő oklevelet adott át Timafalvi Lászlónénak, a Kossuth Óvoda vezetőjének és általa a kedves szülőknek, nagyszülőknek a városrészben kihelyezett madárodúk kapcsán.

- Az országban egyedülálló az, ami itt Kiskunfélegyházán megvalósult azzal, hogy 10 intézménnyel együttműködve madárodúkat készítettünk. Így bátran elmondhatjuk, hogy Kiskunfélegyháza az országban kiemelkedően madárbarát város. A Kossuthvárosi Óvoda lett városunkban az első madárbarát óvoda. Aki ide járatja gyermekét, vagy unokáját az tudja, hogy a szülők összefogásával már közel száz odút készítettünk el. Ezek nemcsak itt az óvoda kertjében, parkjában, hanem a városrész magán házainál is elhelyezésre kerültek – mesélt a részletekről Meizl Ferenc.

Az ünnepség a nemzeti színű szalag átvágásával zárult, mellyel hivatalosan is átadásra került a Kossuthváros megújult közösségi tere.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.