Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

Az érdeklődők idén hetedik alkalommal csodálhatták meg a szakkör dolgozóinak munkáit és figyelhették meg egy-egy darab elkészülésének fázisait a Móra Ferenc Művelődési Központ kamaratermében.

Több mint 40 makettező munkái sorakoztak az asztalokon, melyek a makettezés minden ágát képviselték. A tankok, repülők, helikopterek, hajók, autók mellett láthattunk különféle fantázia-figurákat, űrlényeket, indiánokat, lovas harcosokat, illetve a Szolnoki Hagyományőrző és Repüléstörténeti Baráti Körnek köszönhetően első és második világháborús, illetve az 56-os forradalom egyenruháiból és fegyvereiből álló kiállítás is várta az érdeklődőket.

Aki pedig elég bátorságot érzett magában, az ki is próbálhatta a helyszínen kézügyességét és nem utolsósorban türelmét, hiszen az asztaloknál ülő makettezők nagyon szívesen elmagyarázták és megmutatták miként is kell hozzálátni egy-egy darab elkészítéséhez.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 15:05, kedd | Helyi

Városunk főterére is ellátogatott a Mikulás

A Mikulás bárhol megtalálja a jó gyerekeket. Volt idő, mikor a Petőfi téren felállított rendezvénysátorba látogatott el, de olyan is, amikor a Városi Sportcsarnokban tette tiszteletét, hogy megajándékozza az apróságokat.

2021. December 07. 12:03, kedd | Helyi

Kiscipők és babaruhák buktak el a fogyasztóvédelmi teszten

Huszonegy lábbeli és ruha közül csak egy szandál és egy kardigán maradhatott forgalomban.

2021. December 07. 11:54, kedd | Helyi

A félegyházi erőemelők szép eredménnyel zárták a Mikulás Kupát

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, december 4-én Mikulás Kupát rendeztek a Constantinum Intézmény Sportcsarnokában, ahol fekvenyomás, felhúzás és bicepsz versenyszámokban méretteték meg magukat a nevezők.

2021. December 07. 11:16, kedd | Helyi

Csak átugrott a szomszédba lopni

Elfogták a kiskunfélegyházi rendőrök azt a 21 éves férfit, aki besurrant szomszédjához és ellopta értékeit.