Hírek
2015. November 28. 11:00, szombat |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Minek 5-féle kés egy konyhába?

Melyiket mire használjuk?
1. Japán séfkés (Santoku). Tulajdonképpen ez a legfontosabb, hiszen ez a tipikus „mindenre jó” kés. Lehet vele szeletelni, aprítani, sőt kellő ügyességgel még a filézést is bevállalhatja vele.
2. Multifunkciós kés. Nem annyira éles, mint az előbbi, de kisebb dolgokat tökéletesen jól lehet vele vágni.
3. Kenőkés. Legfőbb ismertetőjegye, hogy széles a pengéje és lekerekített a hegye és egyáltalán nincs éle. Klasszul lehet vele dolgozni, ha pástétomot, vajkrémet ill. bármi krémes állagú dolgot szeretnénk a kenyérre juttatni.
4. Hámozókés. Első ránézésre is meg tudjuk különböztetni a többitől, hiszen kicsi, rövid és éles pengéjű kés. Leginkább hámozáshoz használjuk, de tökéletes zöldségek és gyümölcsök formázásához is.
5. Lágysajtvágó. Meglehetősen érdekes a formája, épp azért, hogy a lágysajtok vágásánál ne ragadjon rá semmi. Még a legpuhább textúrákkal is jól boldogulunk ennek segítségével.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 30. 14:11, szerda | Helyi
Koppányok Versenyben
Vannak íjászok, akiknek az íjászat a hagyományőrzés egyik formája. Vannak íjászok, akiket az íjászat, mint sport ragadott magával, és szeretik az íjászat adta kihívásokat.
2025. Április 30. 14:08, szerda | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.