Hírek
2015. November 28. 11:00, szombat |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Minek 5-féle kés egy konyhába?

Melyiket mire használjuk?
1. Japán séfkés (Santoku). Tulajdonképpen ez a legfontosabb, hiszen ez a tipikus „mindenre jó” kés. Lehet vele szeletelni, aprítani, sőt kellő ügyességgel még a filézést is bevállalhatja vele.
2. Multifunkciós kés. Nem annyira éles, mint az előbbi, de kisebb dolgokat tökéletesen jól lehet vele vágni.
3. Kenőkés. Legfőbb ismertetőjegye, hogy széles a pengéje és lekerekített a hegye és egyáltalán nincs éle. Klasszul lehet vele dolgozni, ha pástétomot, vajkrémet ill. bármi krémes állagú dolgot szeretnénk a kenyérre juttatni.
4. Hámozókés. Első ránézésre is meg tudjuk különböztetni a többitől, hiszen kicsi, rövid és éles pengéjű kés. Leginkább hámozáshoz használjuk, de tökéletes zöldségek és gyümölcsök formázásához is.
5. Lágysajtvágó. Meglehetősen érdekes a formája, épp azért, hogy a lágysajtok vágásánál ne ragadjon rá semmi. Még a legpuhább textúrákkal is jól boldogulunk ennek segítségével.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 03. 08:36, vasárnap | Helyi
Félegyházi Napok 2025
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2025. augusztus 19-20-án megrendezésre kerülő FÉLEGYHÁZI NAPOK programjaira.
2025. Augusztus 03. 08:19, vasárnap | Helyi
„Minden település számít” Újabb közlekedési beruházást adtak át
Cél, hogy minden vármegyei településre, a legkisebbekre is jusson támogatás
2025. Augusztus 03. 08:18, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. augusztus 3. - ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP
2025. Augusztus 03. 08:17, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. augusztus 3. - ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP