Hírek
2015. November 28. 11:00, szombat |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Minek 5-féle kés egy konyhába?
Melyiket mire használjuk?
1. Japán séfkés (Santoku). Tulajdonképpen ez a legfontosabb, hiszen ez a tipikus „mindenre jó” kés. Lehet vele szeletelni, aprítani, sőt kellő ügyességgel még a filézést is bevállalhatja vele.
2. Multifunkciós kés. Nem annyira éles, mint az előbbi, de kisebb dolgokat tökéletesen jól lehet vele vágni.
3. Kenőkés. Legfőbb ismertetőjegye, hogy széles a pengéje és lekerekített a hegye és egyáltalán nincs éle. Klasszul lehet vele dolgozni, ha pástétomot, vajkrémet ill. bármi krémes állagú dolgot szeretnénk a kenyérre juttatni.
4. Hámozókés. Első ránézésre is meg tudjuk különböztetni a többitől, hiszen kicsi, rövid és éles pengéjű kés. Leginkább hámozáshoz használjuk, de tökéletes zöldségek és gyümölcsök formázásához is.
5. Lágysajtvágó. Meglehetősen érdekes a formája, épp azért, hogy a lágysajtok vágásánál ne ragadjon rá semmi. Még a legpuhább textúrákkal is jól boldogulunk ennek segítségével.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi
A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat
Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.
2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi
Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát
A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.
2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi
Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület
Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
2024. Május 13. 14:32, hétfő | Helyi
Megérkeztek az iskolákba a gyerekek digitális fejlődését elősegítő laptopok
Folytatódik a 2022. tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.