Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Január 06. 12:35, péntek | Helyi
Forrás: OrientPress

Mire figyeljünk, mielőtt útnak indulnánk a fagyban?

Mire figyeljünk, mielőtt útnak indulnánk a fagyban?

Megfelelő előkészületekkel üzemeltethetők biztonságosan az autók a rendkívüli hidegben – hangsúlyozta az InfoRádió megkeresésére Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakágának igazgatója.

A hétvégén beköszöntő extrém hidegre érdemes az autóvezetőknek is felkészülniük. A megfelelő ablakmosó folyadék, a téli gumi vagy a hólánc már mindenki számára egyértelmű követelmény, Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakágának igazgatója másra hívta fel inkább a figyelmet.
Sokkal fontosabb, hogy önmagunkat hogyan készítjük fel a téli útviszonyokra – mondta. „Ha hosszabb útra megyünk, meg kell tervezni, hogyan öltözzünk, nem mindegy, hogyan ülünk be az autóba. Rétegesen öltözzünk, mert ha télikabátban vezetünk, hamarabb el fogunk bóbiskolni, de ha megállunk, akkor se fázzunk meg. Ha történik valami az úton, hóakadály, baleset, és sokat kell állni, mindenképpen legyen nálunk termoszban tea."

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy ha megállunk, úgy húzzuk be a kéziféket, hogy ne csússzon le az autó, és ha leesik a hó, utána is ki tudjunk állni. Jó ötlet, ha a szélvédőre ráteszünk egy törölközőt, induláskor nem kell kaparni az ablakot.

A vezetéstechnikának is meg kell változnia a hideg időjárásban, nagyobb távolságot kell tartani, valamint körültekintően, megfontoltan kell vezetnünk – mondta Pintér József.

Címkék: úton, autózás, fagy, hideg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA