Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2016. Április 24. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Mire jó a cékla?

Mire jó a cékla?

A céklát nevezhetjük a magyar Aloe verának. Fogyassz belőle minél többet. Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik patikai vitamin vagy étrend-kiegészítő...

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.
Érdemes kipréselni a levét. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz a levéből. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek – nátha vagy influenza – megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb, frissen facsart zöldség- vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Rákellenes hatású: egy magyar orvos hosszú kutatás után, melyet állatokon végzett, arra az eredményre jutott, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben. Az adagolás után a daganat eltűnik az állatok testéből. Tüdőrákos betegeken alkalmazta, kísérletei eredményesek voltak. A kísérletek során az is kitűnt, hogy hatalmas mennyiségű céklalevet a máj nem képes feldolgozni, ezért ajánlatos a telített lét vízzel hígítani, vagy más lével együtt fogyasztani, naponta háromszor egy-egy deciliter céklalevet fogyaszthatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:49, hétfő | Helyi

Busz és autó ütközött az 54-es főúton, két ember meghalt

Jakabszállás és Bócsa között két ember vesztette életét egy karambolban, melynek során egy éppen előzést végző személyautó ütközött egy autóbusznak, majd árokba borultak.

2024. Május 27. 10:06, hétfő | Helyi

Szentmisét tartottak városalapítóink tiszteletére

A Városalapítók hetének záró napján – május 26-án - ünnepi szentmisét mutattak be a Sarlós Boldogasszony templomban.

2024. Május 27. 08:17, hétfő | Helyi

A Móra-találkozóra elkészült a monumentális homokszobor is

Stílusosan, a harmadik alkalommal megrendezett Móra-találkozóra készült el teljes egészében a homokból megformázott, mintegy három méter magas Móra mellszobor.

2024. Május 27. 07:58, hétfő | Helyi

Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa utcai futóversenyre

Évről-évre egyre népszerűbb a Városalapítók Hete rendezvénysorozatának sporteseménye, melyet a Jogging Plus Futóklub már harmadik alkalommal Petőfi Emlékfutamként hirdetett meg.