Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 06. 10:49, szerda | PR
Forrás: (x)

Mit adhatnak hozzá a kompresszor alkatrészek készülékünkhöz?

Mit adhatnak hozzá a kompresszor alkatrészek készülékünkhöz?

Habár a kompresszorok egyetlen feladatra specifikált, viszonylag egyszerű berendezések, mindig akad lehetőség a fejlesztésre.

Ha meg vagyunk elégedve korábban vásárolt készülékünkkel, de többet szeretnénk kihozni belőle, hasznos kiegészítőket találhatunk az áruházakban.

A gázsűrítők feladata

A kompresszorok, avagy régebbi nevükön gázsűrítők feladata rendkívül egyszerű. A bennük található alkatrészek és valamiféle hajtás segítségével levegőt szívnak be környezetükből, összesűrítik, szállítják és szükség esetén tárolják is azt. A hajtásukat jellemzően villany vagy benzinmotor végzi, manapság inkább az előbbi. A felépítésük szempontjából az évek során sok modell futott le a gyártósorról. Ezek közül jó néhány azóta teljesen eltűnt a kínálatból. Napjainkban a dugattyús- és csavarkompresszorok képezik a termékskála zömét.

A két különböző típus más tulajdonságaiban erős, más felhasználók számára tartogat lehetőségeket. A dugattyús kompresszorok a piac lehető legegyszerűbb készülékei. Fenntartási és karbantartási költségük alacsony, ugyanakkor teljesítményben sem közelítik meg csavarral működő társaikat. Elsősorban barkács és hobbicélokra ajánlottak. A csavarkompresszorok az ipari szereplők számára nyújtanak megoldást a sűrített levegő igényre. Ezek a berendezések folyamatos, nagy teljesítményre képesek így az ipari folyamatok során is megbízhatóan teljesítenek.

Kiegészítők és lehetőségek

Ha már rendelkezünk kompresszorral, akkor is mindig van lehetőség a készülék kisebb-nagyobb fejlesztéseire a különböző kompresszor alkatrészek segítségével. Az alkatrészek alatt természetesen kiegészítőket is érthetünk, melyek javítják a kompresszorunk teljesítményét. Előfordulhat például, hogy tiszta levegőre van szükségünk, amilyet készülékünk alapvetően nem képes szolgáltatni. Ennek oka az lehet, hogy a dugattyús kompresszorok hűtése olaj segítségével történik, amiből jut a sűrített levegőbe is.

Egyes egyesetekben létfontosságú a tiszta levegő, így szükség lehet egy kompresszor alkatrészre, mely ezért felel. A különböző légszűrők és olajszűrők jelenthetik a választ az ilyen igényekre. Szintén a levegő minőségét javíthatjuk a különféle hűtve szárítók segítségével. A kompresszor által előállított nedvességtartalma adott esetekben magasabb lehet, ugyanakkor sokszor teljesen száraz levegő szükséges a felhasználók számára. Ezt oldhatja meg az említett kiegészítő.

Apróbb alkatrészek, tartalékok

A kompresszor alkatrészek csoportjába persze azok az apróbb elemek is beletartoznak, melyek az esetleges karbantartást segítik, vagy az adott feladathoz igazítják a berendezést. Ilyen alkatrészek lehetnek különböző csavarok, aljzatok, csatlakozók, melyeket időnként szükséges lehet cserélni. A különböző ház körüli munkákhoz szükség lehet egy hosszabb elvezető csőre, vagy szórófejre, melyekből szintén különféle verziók állnak rendelkezésre.

Hasznos kiegészítő kompresszor alkatrész lehet még egy különálló tartály is. Erre akkor van szükség, ha a készülékünk alapvető levegőtároló kapacitása számunkra nem elegendő, folyamatosan nagyobb mennyiségű levegőre van szükségünk. A különböző űrtartalommal elérhető levegőtartályoknak köszönhetően mi választhatjuk meg, hogy mennyi levegő tartalékkal rendelkezzünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.