Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Rohamosan nőtt a mobilinternet-használók száma az elmúlt években. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koncepciója szerint 2020-ig minden háztartásnak gyors, szélessávú hozzáféréssel kell rendelkeznie.

Az egyik szolgáltató szakértői szerint a gyorsabb internettel fejlődik a gazdaság, sőt új munkahelyeket is teremt a fejlesztés.

Huszlicska József, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese a hírTV-nek kifejtette: „százezres nagyságrendben mérhető az, amennyivel több munkahelyet tudunk teremteni azzal, hogy az egész országot ellátjuk mobilinternettel”. Elmondta azt is: bővítik a hálózatunkat, tehát nem csak ott lesz elérhető a nagy sebesség, ahol korábban a 3G hálózatuk megvolt, hanem ezt bővítik.

A kormány úgynevezett szélessáv-koncepciója szerint 2014-re a háztartások több mint 70 százalékába kellene eljutnia a digitális szolgáltatásoknak, minőségi problémák nélkül. Ugyanennek a stratégiának a része az is, hogy bárki, bárhol hozzáférhessen legalább a mobil szélessávhoz.

Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője elmondta: az utóbbi négy évben mind a vezetékes, mind a mobilinternet-előfizetések száma növekedett, viszont úgy tűnik, hogy a vezetékes internet-előfizetések száma csökkenő arányban növekszik. „Tehát megtorpant a vezetékes internet-előfizetések nagyarányú fejlődése, és inkább a mobilinternet-piac az, ahol egyre több az eladás. Egyébként talán a kettő között összefüggés is van, hiszen a mobilinternet helyettesítő terméke is lehet a vezetékes internetnek”.

Egyelőre a főváros és a vidéki területek szélessávú internetellátása között nagy a különbség. A kormány ezért pályázatokat hirdetett. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 12 milliárd forint forintból 600 000 állampolgárhoz, 15 000 vállalkozáshoz és közintézményekhez jut el a szélessávú internet. (pr)

hírTV

Címkék: internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.