Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 02. 08:07, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Nagy Könyvhét a közgések sajátos fűszerezésével

Nagy Könyvhét a közgések sajátos fűszerezésével

Mesebeli kiállítással várták a közgések a Nyitott Éjszakán az érdeklődő vendégeket. Október 28-án ért véget a Nagy Könyvhét az intézményben, melynek eredményeként születtek a fantasztikus remekművek.

A Nagy Könyvhét tulajdonképpen egy projekthét, melyben a 11. évfolyam minden osztálya egy-egy regényt kiválasztva kampányol és próbálja olvasására bíztatni az iskola többi tanulóját. Természetesen további marketing tevékenységet is folytatnak a regények bemutatása mellett: kampányfilmeket forgattak, kampánybeszédeket írtak, illetve vendégül látják az egész iskolát. Ez a rendezvény október 28-án zárult le, amikor a tanárok is leadták szavazataikat.

2005-ben volt az országban először Nagy Könyv Vetélkedő, melynek sikerén felbuzdulva immáron 10 éve kerül megrendezésre ez a verseny a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziumában is. A kampány lényege nem csak abban áll, hogy népszerűsíti a diákok körében az olvasást, hanem összefogja az egész osztályt, és szórakozva gyakorolhatják azt a marketing tevékenységet, ami tulajdonképpen tananyag az intézményben.

Tóth Szabinától, az iskola pedagógusától megtudtuk, hogy eleinte csak pár diák volt az osztályból, aki magára vállalta és csinálta, az utóbbi időben azonban már osztály szinten részt vesznek a feladatokban. Nem kell őket noszogatni, mert él bennük a harci szellem és küzdenek a sikerért.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok