Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 12. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Napokon belül benyújthatóak az Otthon Melege Program pályázatai

Napokon belül benyújthatóak az Otthon Melege Program pályázatai

Elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái.

Elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái. Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása november 14-étől.
Ahogy azt a fejlesztési tárca korábban is jelezte, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesnek minősülnek, ismételt benyújtásukra nincs szükség.
A minisztérium ezúton is felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás.
A pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca a beadási határidőket az alábbiak szerint határozza meg.
A Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramra 2014. november 14–e és 2014. december 15-e között vagy a forrás kimerüléséig az alábbi bontás szerint lehet pályázatot benyújtani:

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogram pályázatait 2014. november 19-e és 2015. január 31-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi, régiónkénti bontásban:

A Homlokzati Nyílászárócsere alprogram pályázatait 2014. november 26–a és 2015. január 5-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi bontás szerint:

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhető el.
A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. E cél érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményező lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA