Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2020. Február 14. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Visszatérő vendégnek számít városunkban Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, aki idén is jó tanácsokkal a tarsolyában érkezett a Házasság hete programsorozat részeként meghirdetett előadásra.

Valentin-nap közeledtével és a Házasság hete rendezvényeinek sűrűjében talán még inkább kíváncsi mindenki arra, hogy miképp lehet megalapozni egy jó párkapcsolatot, a későbbiekben pedig házasságot. Nem csoda hát, hogy február 4-én csordultig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme. Kortól és nemtől függetlenül csüccsentek le az érkezők a bársonyos székekbe, hogy részesei lehessenek Pál Feri: A magánytól az összetartozásig című előadásának.
Igen, részesei… A római katolikus pap ugyanis olyan mély átéléssel veti bele magát minden témába, hogy nincs az az ember, akit ne sodorna magával a lelki bugyrok legmélyebb zugaiba. Őt nem lehet csak nézni, hallgatni! Vele együtt kell gondolkodni, együtt kell érezni és át kell élni az elhangzott történeteket, melyekből itt-ott magunkra ismerünk. Mert persze, hogy magunkra ismerünk. Nevetve ismerjük be, hogy bizony ezt mi is így csináljuk. A kulcsszó itt: a nevetés.

Bátran leszögezhetjük, hogy Pál Feri atya a legkényesebb, legfájdalmasabb témát is úgy tudja boncolgatni, részeire szedni, hogy a közönség a hasát fogja a nevetéstől. Bizony ezúttal sem történt másként. És biztos vagyok benne, hogy ezen a vidám hangulatban eltöltött esten mindenki számára világossá vált miként fektetheti le egy harmonikus, hosszan tartó és mindkét fél számára gyümölcsöző párkapcsolat alapjait.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Pál Feri atya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 20:18, vasárnap | Helyi

Hétfőtől azokra is gondolnak, akik tornázni szeretnének a TV előtt

Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján.

2020. Április 05. 20:12, vasárnap | Helyi

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

2020. Április 05. 12:27, vasárnap | Helyi

Önállóbbak a segítő munkára képzett kutyák

A legtöbb kutya feladathelyzetben nem a feladat megoldásával foglalkozik, hanem a gazdájára nézeget, mintha segítséget várna tőle.

2020. Április 05. 09:54, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

2020. április 5. - Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja