Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2020. Február 14. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Visszatérő vendégnek számít városunkban Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, aki idén is jó tanácsokkal a tarsolyában érkezett a Házasság hete programsorozat részeként meghirdetett előadásra.

Valentin-nap közeledtével és a Házasság hete rendezvényeinek sűrűjében talán még inkább kíváncsi mindenki arra, hogy miképp lehet megalapozni egy jó párkapcsolatot, a későbbiekben pedig házasságot. Nem csoda hát, hogy február 4-én csordultig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme. Kortól és nemtől függetlenül csüccsentek le az érkezők a bársonyos székekbe, hogy részesei lehessenek Pál Feri: A magánytól az összetartozásig című előadásának.
Igen, részesei… A római katolikus pap ugyanis olyan mély átéléssel veti bele magát minden témába, hogy nincs az az ember, akit ne sodorna magával a lelki bugyrok legmélyebb zugaiba. Őt nem lehet csak nézni, hallgatni! Vele együtt kell gondolkodni, együtt kell érezni és át kell élni az elhangzott történeteket, melyekből itt-ott magunkra ismerünk. Mert persze, hogy magunkra ismerünk. Nevetve ismerjük be, hogy bizony ezt mi is így csináljuk. A kulcsszó itt: a nevetés.

Bátran leszögezhetjük, hogy Pál Feri atya a legkényesebb, legfájdalmasabb témát is úgy tudja boncolgatni, részeire szedni, hogy a közönség a hasát fogja a nevetéstől. Bizony ezúttal sem történt másként. És biztos vagyok benne, hogy ezen a vidám hangulatban eltöltött esten mindenki számára világossá vált miként fektetheti le egy harmonikus, hosszan tartó és mindkét fél számára gyümölcsöző párkapcsolat alapjait.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Pál Feri atya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 07:39, vasárnap | Helyi

Rendkívül népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási programja

A vártnál is több család vásárolt hétüléses autót kormányzati segítséggel.

2020. Február 14. 12:31, péntek | Helyi

Harminc kamera védi majd Kiskunfélegyháza megújult közterületeit

30 térfigyelő kamera vigyázza majd a város megújuló területein a közbiztonságot és a megteremtett értékeket.

2020. Február 14. 11:49, péntek | Helyi

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nemcsak a felnőttekre gondolt, mikor a Házasság hete programsorozat rendezvényeit összeállította.

2020. Február 13. 19:00, csütörtök | Helyi

Romantikus délutáni találkozót tartottak a nyugdíjas klub tagjai

A Házasság hete programsorozathoz kapcsolódóan február 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban romantikus délutáni összejövetelt tartottak a nyugdíjas klubok tagjai.