Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2017. Április 19. 10:28, szerda | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba

Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba

Aktívan kezdték a tavaszi versenyszezont a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai, hiszen az elmúlt négy hétvégén, négy helyszínen versenyeztek.

Március utolsó hétvégéjén, Nagykőrösön a Skorpió Íjásztalálkozón négy fős csapattal szerepeltek a Fénypárducok. A húsz célt felvonultató versenyen Vincze Zoltán a vadászreflexes felnőtt férfiak között 7. lett. Vas Tibor a tradicionális felnőtt férfiak 42 fős mezőnyében a 12. lett. A tradis hölgyek mezőnyében Szabó Judit a 10. lett, Vasné Köteles Anita gondoskodott a csapat érméről, aki aranyérmet szerzett.

Április első hétvégéjén második alkalommal rendeztek meghívásos íjászpróbát a Fénypárducok a KHTK pályán. A 2,5D-s, 3D-s és ügyességi célokat felsorakoztató versenyen nem voltak érmek és nem volt nevezési díj sem. A négy meghívott íjászcsapat a Pálmonostorai Huszka József HE. Íjászai, a Cibakházi Íjászok, a Félegyházi Íjászegyesület és a Szent Benedek Gimnázium, íjászaik emléklapot kaptak az elért eredményeikről. A versenyzők az íjászcélok mellett a kelevézdobást és a dobókereszt hajítást is kipróbálhatták! Hamarosan folytatása lesz az ingyenes versenyzési lehetőséget biztosító batyus-versenysorozatnak.

A versenyek sorozata Pestszentlőrincen folytatódott, a 32. alkalommal rendezett nagy múltú Vándorzászlós versennyel. A versenysorozat győztesei megnyerik a Vándorzászlót és a következő verseny rendezési jogát. Sajnos többszörös sérülések miatt nem sikerült kiállítani csapatot a szakosztálynak, így csak az egyéni versenyen indulhattak tagjai. Vasné Köteles Anita az ötödik, Vas Tibor a 6. lett a kategóriájában.

Húsvét szombatján Taksonyban közel 200 fő gyűlt össze a „Taksonyi Íjászkatlanban” egy húszonegy célos húsvéti íjászversenyen. A versenyszervezők remekül kihasználták a terep adottságait és így nehéz feladat elé állították a résztvevőket. A hivatalos verseny után tojás-lövéssel kedveskedtek az indulóknak. Vas Tibor 11. lett a vadászreflexes férfiak között. Vasné Köteles Anita az előkelő 3. helyet szerezte meg a felnőtt nők mezőnyében.

A Fénypárducok támogatói:
Integrál Zrt.,
Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium


További információk: https://www.facebook.com/fenyparducok/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 15. 13:42, szerda | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Egy új évet mindig évzárás előz meg. December 21-én Kerecsen évzáró összejövetelt tartottak a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

2020. Január 14. 15:23, kedd | Helyi sport

Trungel-Nagy Zalán az év sportolója

Rendkívül sikeres évet zártak a DMTK Kiskunfélegyházi Vízisport Egyesület triatlonistái.

2020. Január 13. 14:11, hétfő | Helyi sport

Móra kupa sakkverseny

Kilencvenhárom játékossal, rekord létszámmal indult Kiskunfélegyházán a Móra Gimnáziumban az idei sakkverseny 2020. január 11-én, szombaton, amelyen a város-, a megye-, sőt az országhatáron túlról is érkeztek vendégek.

2020. Január 13. 08:25, hétfő | Helyi sport

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE ismét rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött

Az egyesületben utánpótlásképzés folyik, a sportolók életkora 5 és 16 év közötti.