Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2017. Április 19. 10:28, szerda | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba

Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba

Aktívan kezdték a tavaszi versenyszezont a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai, hiszen az elmúlt négy hétvégén, négy helyszínen versenyeztek.

Március utolsó hétvégéjén, Nagykőrösön a Skorpió Íjásztalálkozón négy fős csapattal szerepeltek a Fénypárducok. A húsz célt felvonultató versenyen Vincze Zoltán a vadászreflexes felnőtt férfiak között 7. lett. Vas Tibor a tradicionális felnőtt férfiak 42 fős mezőnyében a 12. lett. A tradis hölgyek mezőnyében Szabó Judit a 10. lett, Vasné Köteles Anita gondoskodott a csapat érméről, aki aranyérmet szerzett.

Április első hétvégéjén második alkalommal rendeztek meghívásos íjászpróbát a Fénypárducok a KHTK pályán. A 2,5D-s, 3D-s és ügyességi célokat felsorakoztató versenyen nem voltak érmek és nem volt nevezési díj sem. A négy meghívott íjászcsapat a Pálmonostorai Huszka József HE. Íjászai, a Cibakházi Íjászok, a Félegyházi Íjászegyesület és a Szent Benedek Gimnázium, íjászaik emléklapot kaptak az elért eredményeikről. A versenyzők az íjászcélok mellett a kelevézdobást és a dobókereszt hajítást is kipróbálhatták! Hamarosan folytatása lesz az ingyenes versenyzési lehetőséget biztosító batyus-versenysorozatnak.

A versenyek sorozata Pestszentlőrincen folytatódott, a 32. alkalommal rendezett nagy múltú Vándorzászlós versennyel. A versenysorozat győztesei megnyerik a Vándorzászlót és a következő verseny rendezési jogát. Sajnos többszörös sérülések miatt nem sikerült kiállítani csapatot a szakosztálynak, így csak az egyéni versenyen indulhattak tagjai. Vasné Köteles Anita az ötödik, Vas Tibor a 6. lett a kategóriájában.

Húsvét szombatján Taksonyban közel 200 fő gyűlt össze a „Taksonyi Íjászkatlanban” egy húszonegy célos húsvéti íjászversenyen. A versenyszervezők remekül kihasználták a terep adottságait és így nehéz feladat elé állították a résztvevőket. A hivatalos verseny után tojás-lövéssel kedveskedtek az indulóknak. Vas Tibor 11. lett a vadászreflexes férfiak között. Vasné Köteles Anita az előkelő 3. helyet szerezte meg a felnőtt nők mezőnyében.

A Fénypárducok támogatói:
Integrál Zrt.,
Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium


További információk: https://www.facebook.com/fenyparducok/

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 20:56, hétfő | Helyi sport

Íjászverseny Pálmonostorán

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület 2021. április 10-én tartotta a Sólyompróba fantázia nevű íjász versenysorozat első megmérettetését Pálmonostorán, a Kiss tanyán.

2021. Március 08. 16:17, hétfő | Helyi sport

Bronzérmes U17-es lány futsal csapat

Az elmúlt hétvégével lezárultak az U17-es futsal bajnokság küzdelmei.

2021. Február 02. 16:53, kedd | Helyi sport

Kiskunfélegyházi triatlonosok elismerése

A Magyar Triatlon Szövetség Szakmai bizottsága 2021-es Héraklész válogatottba meghívta Papp Laurát, Csontos Dórát és Trungel-Nagy Zalánt.

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).