Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Szeptember 19. 13:28, hétfő | Helyi
Forrás: dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető

NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra

NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra

Az egyes közösségi közlekedési szolgáltatók (pl. BKK, MÁV, Volán) által 2017. év során lépcsőzetesen kerül bevezetésre az elektronikus jegyrendszer igénybevételéhez szükséges közlekedési kártya.

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes közösségi közlekedési szolgáltatók (pl. BKK, MÁV, Volán) által 2017. év során lépcsőzetesen kerül bevezetésre az elektronikus jegyrendszer igénybevételéhez szükséges közlekedési kártya, amely NEK rendszerben kiállított kártya lesz.
Jelenleg a NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra.

A NEK-ben kiadott kártyák kiállításához előzetesen – a diákigazolványhoz hasonlóan – egy előzetes NEK regisztráció (arcképmás- és aláírás – felvételezés) szükséges, amely megtehető valamennyi okmányirodai és kormányablak osztályon, így a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán is.

A személyazonosság igazolására alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igénylése, illetve pótlása során ügyfélként lehetőségük nyílik arra, hogy rögtön NEK regisztrációt is kezdeményezzenek, felkészülve a 2017. évben bevezetésre kerülő közlekedési kártyák igénylésére.

Ezen folyamat a személyi okmányok igényléséhez szükséges ügyintézési időt csak kb. 2-3 perccel növeli meg.

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a NEK regisztrációjukat kezdeményezhetik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán ügyfélfogadási időben:

Hétfő 7,00 – 17,00 óráig
Kedd, Péntek 8,00 – 13,00 óráig
Szerda, Csütörtök 8,00 – 18,00 óráig

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy előzetes időpontfoglalás az ügyintézéshez nem szükséges, de lehetőségük van ügyfélapun keresztül időpontot foglalni.

Tisztelettel:

dr. Sipos Krisztina
járási hivatalvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.