Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Május 22. 12:54, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Nem szabad bosszankodni!

Nem szabad bosszankodni!

Életének 90. évében ugyanolyan bájos mosollyal fogadott minket, mint egy kislány.

Életének 90. évében ugyanolyan bájos mosollyal fogadott minket, mint egy kislány.

Dobos Menyhértné Luca néni 1925. 05. 23-án született Kiskunfélegyházán. Közelgő születésnapja alkalmából látogatta meg és köszöntötte fel városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester úr ma (május 22-én). A csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnökünk kézjegyével ellátott emléklappal nagyon nagy örömöt okoztunk Luca néninek, aki azonnal mesélni kezdett a családjáról és az elmúlt 90 évről.

Megtudtuk, hogy szülei gazdálkodással foglalkoztak és mélyen vallásosak voltak. Ebben a szellemben nevelték fel Luca nénit is, aki az egykori zárda épületébe járt általános iskolába. Tanyán éltek testvéreivel. Luca néni mindig jó tanuló volt, tanítónak készült, de sajnos a háború közbeszólt. Környéküket bombatámadás érte és Luca néni légnyomást kapott (ettől a pillanattól kezdve lett nagyothalló), de szerencsére csak egyik oldalát érte a károsodás. Szeretett mindig is olvasni, és ez a szenvedélye a mai napig megmaradt, de a tanítóságról sajnos le kellett mondania. Férjével gyermekkoruk óta ismerték egymást, egy utcában nőttek fel. 1950-ben házasodtak össze, és elmondása szerint élete legszebb napja az esküvője volt. Férje kezdetben az állami vasútnál kapott munkát, mint vasútvezető, majd mint főellenőr ment nyugdíjba. Három gyermekük született Mária, Éva, Menyhért. Elmondása szerint az unokákat és dédunokákat is ugyanolyan szeretettel veszi körül, mint ahogyan saját gyermekeit. Nincs különbség közöttük. Egyforma kincs számára mindegyik.

Férjével 50 boldog évet éltek le egymás mellett. Sajnos azonban a sors közbeszólt és férje elhunyt, azóta egyedül él. 6 unokájuk és 8 dédunokájuk született. Összetartó a család, majdnem minden nap vendége van Luca néninek unokája vagy gyerekei személyében. Hétköznapjaiba olvasgat, kertészkedik, elégedett az életével. Szerinte az a titka a kiegyensúlyozott életnek, hogy ha fel is bosszant minket valami, túl kell lépni rajta és nem szabad sokáig bosszankodni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: