Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Április 19. 10:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp Viktória

Nemzetközi fodrászversenyen is helyt álltak a Kossuthos diákok

Nemzetközi fodrászversenyen is helyt álltak a Kossuthos diákok

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma fodrász tanulói április 14-én részt vettek a festői szépségű Kárpátalján, a Royal Beauty Kárpát–Kupa 2018, Nemzetközi Szépségipari Kiállításon, Versenyen és Vásáron, mely az előző években rendkívül nagy népszerűségre tett szert. A versenyt Munkácson az Eventum Hall rendezvény házban tartották.

A nap fő eseménye a szépségipar szakembereinek és haladóinak megmérettetése volt, nemzetközileg elismert szaktekintélyekből álló, nagyszerű zsűri és mindent felülmúló csodálatos helyszín. Ugyanitt került megrendezésre a Szépségipari Kiállítás és Vásár, ahol a legnagyobb cégek képviseltették magukat a legújabb termékeikkel.

Számos versenyszámban hirdettek lehetőséget, így női illetve férfi fodrász, smink, köröm és body art kategóriában is lehetett indulni. A női frizura készítő fodrász versenyzők 5 különleges versenyszámban mérethették meg magukat.

1. Divatos női frizura hosszú hajon (2 típus)

1) típus – nappali hajviselet
2) típus – divatos estélyi frizura

2. Esküvői frizura

3. Fonással díszített alkalmi frizura

4. Kreatív frizura hajrészek, póthaj használatával. A téma szabadon választott.

5. Full Fashion Look. Teljes divatos kinézet.

"A verseny magas színvonalon zajlott, a helyszín és a versenyzők munkái rendkívül látványosak és sokszínűek voltak. Különösen jó volt ezen a nemzetközi rendezvényen részt venni, mert alkalmunk nyílt kapcsolatépítésre más nemzetek indulóival, a versenyzők tapasztalatot cserélhettek és új technikákat ismerhettek meg.

A versenykiírás szerint tanuló és junior kategóriában indulhattak diákjaink, ahol kimagasló eredményeket értek el esküvői frizura és divatos estélyi frizura kategóriában." - számoltak be a résztvevők és tanáraik.

Herczeg Eszter Éva az előbbi kategóriában I. és az utóbbiban II. helyezett lett. Varró Gabriella Adrienn II. helyezést ért el esküvői frizura kategóriában.

Felkészítők: Benkóné Barcsa Nóra, Téti Tímea, Nagyné Patkó Anikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.