Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Május 23. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Lopással gyanúsítanak egy 20 éves fiatalt, aki egy videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve saját erkélyéről átmászott a szomszédjáéra, és elvett egy kaktuszt a XV. kerületben.

A rendőrségre május 17-én jelentették be, hogy körülbelül egy hónappal korábban egy idős nő első emeleti lakásának erkélyéről elloptak egy kaktuszt a XV. kerületben. Az asszonynak egy szemközti lakó szólt, mert látta, amint valaki a szomszédos erkélyről át-, majd a növénnyel visszamászik. A néni becsengetett a jelzett lakásba, ahonnan egy bocsánatkéréssel együtt visszakapta az ellopott kaktuszt – közölte a rendőrség.

A sértett addig nem is fordult a rendőrséghez, amíg májusban újra szóltak neki, hogy valaki megint átmászott az erkélyére – bár ekkor nem tűnt el onnan semmi. A bejelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást. Lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szomszédos lakás albérlőjét.

A 20 éves fiatalember beismerő vallomásában azzal magyarázta azóta már megbánt tettét, hogy egy közösségi videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve mászott – és lopott. Azt mondta, a második alkalommal már nem ment át a szomszédba, csak saját erkélyén tornázott. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény a Btk. szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: kihívás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során