Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. December 01. 07:24, hétfő | Helyi
Forrás: Hir24

Nyakunkba szakad az ég: kiadták a riasztást

Nyakunkba szakad az ég: kiadták a riasztást

A nagy mennyiségű eső miatt adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat Magyarország középső felére, így Budapest térségére is. Egyébként figyelmeztető előrejelzés van érvényben 11 megyében.

A nagy mennyiségű eső miatt adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat Magyarország középső felére, így Budapest térségére is. Egyébként figyelmeztető előrejelzés van érvényben 11 megyében.Szerdára már néhol felszakadozhat a felhőzet.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megye területén elsőfokú, citromsárga riasztást és figyelmeztetést adott ki az Országis Meteorológiai Szolgálat hol a nagy mennyiségű csapadék, hol az ónos eső miatt.

A délnyugat felől érkező csapadéksáv (zömében eső) az esti órákban még csak a főváros környéki hegyvidékeken néhol, majd az éjszaka második felében az ország középső és északi részén okozhat ónos esőt. Később, napközben jellemzően eső várható ismét, majd napnyugtával és a légkör hűlésével a magasabban fekvő területeken (pl: Mecsek, Bakony) lehet ismét ónos eső, valamint az északi, északnyugati részeken valószínű vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, gyenge havazás) is.

A hétfői csapadék maximuma várhatóan a Győr-Budapest-Békéscsaba tengelyben lesz, akár a 15-20 mm-t meghaladó 24 órás összeggel.

Hétfőn borult időre van kilátás. Az északkeleti határvidék kivételével gyakori eső várható, amelynek mennyisége éjfélig többfelé 10-20 mm között alakul, de helyenként ennél több is valószínű. Az eső mellett az ország északkeleti felén,illetve a magasabban fekvő helyeken ónos esőre, estétől havas esőre, havazásra is számítani kell. A keleti, északkeleti szél több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között valószínű, késő este -1, +4 fok várható.

Kedden Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt. Amúgy borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék, nagyrészt eső valószínű, de főként az Északi-középhegység térségében havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. A keleti szél csak helyenként élénkülhet meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5 fok között alakul.

Szerdán nagyrészt borult lesz az ég, de keleten, északkeleten már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Északkelet kivételével délutánig még több helyen lehet kisebb eső. A keleti, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.