Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2024. Március 06. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Mathias Cormannt, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárát - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor elismeréssel szólt a szervezet és a főtitkár munkájáról, szerinte az OECD egyike a pragmatikus és józan észen alapuló megközelítést alkalmazó nemzetközi platformoknak.

Az elmúlt években az OECD értékes partnere volt Magyarországnak abban is, hogy felkészüljön az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetésekre az uniós források ügyében. A közbeszerzési rendszer reformja, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdése vagy a korrupcióellenes stratégia értékelése tekintetében is nagyra értékeljük az OECD objektív, szakmai véleményét - emelte ki a kormányfő.

A keddi tárgyaláson Orbán Viktor és Mathias Cormann aggodalmát fejezte ki a világgazdaságban a blokkosodás irányába mutató folyamatok valamint a leválást és az elszigetelődést szorgalmazó hangok megerősödése miatt.

Címkék: OECD, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 18:28, csütörtök | Belföld

Comic Con őrület Budapesten: Rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese.

2024. Május 23. 18:01, csütörtök | Belföld

Újraválasztották a 12 éve hivatalban lévő IPOSZ elnököt, Németh Lászlót

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ma tartotta meg XLII. Tisztújító Közgyűlését, ahol titkos szavazás keretében döntöttek a következő tisztségviselőkről.

2024. Május 23. 15:23, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország jól példázza, hogy milyen előnyökkel jár a kelet-nyugati együttműködés

Magyarország kiváló példája annak, hogy milyen előnyökkel jár a Kelet és Nyugat közti együttműködés, és hazánk ebben a folyamatban a jövőben is szeretne az élen járni

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a