Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Január 30. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója - illusztráció: pixabay

Oroszországban kivizsgálják a Kínából hazatérő összes turistát

Oroszországban kivizsgálják a Kínából hazatérő összes turistát

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében megkezdte a Kínából hazatérő összes orosz turista repülőtéri kivizsgálását az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor)

- közölte szerdán az Interfax hírügynökség. A kedden beindított szűrés keretében mindenkit kötelezően elkülönítenek, akinél a heveny légúti fertőzés tüneteit észlelik a repülőtéren vagy a visszatérést követő 14 nap alatt. A Roszpotrebnadzor regionális szerveit diagnosztikai tesztrendszerekkel látták el, és minden határátkelőhelyen kétszeri hődetektoros ellenőrzésnek vetik alá a veszélyeztetett területekről érkezőket.

Heveny légúti fertőzés szimptómáival az elmúlt napok során 139 embert vizsgáltak ki Oroszországban, de koronavírust eddig senkinél sem mutattak ki. Az utolsó orosz turistacsoportok a várakozások szerint február 4-én térnek majd vissza Kínából, ahol jelenleg az idegenforgalmi szervezetek becslései mintegy 3500-an tartózkodnak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán egy, a koronavírus terjedésének megelőzéséről tartott kormányzati tanácskozáson fő feladatként a veszteségek minimalizálását nevezte meg. Kifejezte meggyőződését, hogy a kormány, az egészségügyi minisztérium és a Roszpotrebnadzor mindent elkövet annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki váratlan helyzetek.

Tatjyana Golikova illetékes miniszterelnök-helyettes a tanácskozáson elmondta, hogy Oroszországban már december végén lépéseket tettek a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, mégis fennáll a veszélye, hogy a kór bejut az országba. Sajtóértesülések szerint Moszkvában azzal számolnak, hogy az első beteget februárban fogják beazonosítani az ország területén.

Az orosz egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy a Kínától kapott klinikai információk alapján elkészítette és a régiókkal ismertette az új koronavírus gyógyítására vonatkozó ideiglenes módszertani ajánlásait. Korábbi tájékoztatás szerint az illetékes kínai hatóságok ismertették orosz partnereikkel a vuhani koronavírus genomját.

Oroszország több régiójában egyébként iskolazárlatot rendeltek el, alapvetően az influenzajárvány kitörésének megakadályozása céljából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése