Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Március 13. 17:09, hétfő | Helyi
Forrás: tamtraco.hu

Őssejtszállítás megfelelően

Őssejtszállítás megfelelően

A köldökzsinórban található kilenc hónapos őssejtek toleránsabbak immunológiailag, mint a kialakult felnőtt szervi őssejtek.

A csontvelőből, a vérből és a köldökzsinórvérből származó őssejteket vérképző és immunrendszeri betegségek kezelésében használják transzplantációra. Őssejteket többféle módon nyerhetünk, amelyek forrása a köldökzsinórvér. Magyarországon belül és a határon túl is közel tízezer gyűjtött őssejtmintát szállítottak hibamentesen 2016-os és végéig, megbízóink teljes megelégedésére. A szettek gyűjtését Magyarországon belül gyűjtőfuvarral végezzük. A határon túli gyűjtési megbízásokat általában egyedi fuvarral oldjuk meg, amennyiben a távolság ezt indokolja. Az őssejtek nem specializálódott, osztódásra képes sejtek, alkalmasak elhasználódott, károsodott, hiányzó sejtek pótlására a betegeken, amikor állapotuk károsodik.

A szülést követően a köldökzsinórból, méhlepényből levett, őssejteket tartalmazó köldökzsinór-vér szállítás a TamTraCo legszámottevőbb üzletága. Megbízók a hazánkban jelenlévő szövet és sejtbankok az üzletágban. A köldökzsinórból levett vért (köldökzsinór-vér), a köldökzsinór egy 10-15 cm- es darabját és a méhlepényből kinyert vért) levételre és szállításra alkalmas levételi szettbe gyűjtik a szülés során. A szerződött partnerek, azaz őssejtbankok számára biztosít egy webes adminisztrációs felületet, melynek a mintaszállítás megrendelése nonstop megtörténhet. A levételi szetteket szigorú szabályok alapján úgy készítik el, hogy alkalmasak legyenek a minta minőségének megőrzésére és hőmérséklet meghatározott tartományban tartsák. A mintaszállítást a Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiállított engedéllyel végezzük. Call Centerünk a nap 24 órájában elérhető, így a mintavétel bejelentése a szülék és a megbízóink számára folyamatosan biztosított.

Hazánkban közel száz kórházzal (állami és magánnal együttvéve) állunk napi szinten kapcsolatban. A szállító személy kiválasztásakor törekszünk arra, hogy minden tekintetben képviseljük megbízóinkat a minták átvételekor történő kommunikációban. A járművek felszereltsége, logisztikai rendszerünk professzionális kialakítása teszi lehetővé, hogy a bejelentett, mint a megbízó által támasztott szállítási protokoll szerint kerüljön felvételre, szállításra és leadásra a megbízó laboratóriumban. Az eredményhez természetesen a személyzet képzettsége és elhivatottsága is pluszként szolgál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.