Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Január 09. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: biztonsagportal.hu

Óvatosabban kell használni a közösségi oldalakat

Óvatosabban kell használni a közösségi oldalakat

A közösségi oldalak felhasználóinak közel egyharmada mindenkivel megosztja a posztjait és a személyes információit, nem csupán a barátaival. Ez szélesre nyitja az ajtót a kiberbűnözők előtt.

Annak ellenére, hogy az internethasználók több mint háromnegyedének van közösségi oldalon fiókja, a Kaspersky Lab által készített kvíz megmutatta, hogy a felhasználók sokszor nem is tudják, hogy miként használják a közösségi hálókat.

A kutatás továbbá megállapította, hogy a felhasználók komoly veszélybe sodorják magukat, amikor barát felkéréseket fogadnak el. 12 százalékuk ismerte el, hogy bárkit hozzáad a barátlistájához, függetlenül attól, hogy ismeri-e az illetőt vagy sem. Amikor a “barátok” iránti bizalomra került sor, a megkérdezettek negyede válaszolta, hogy habozás nélkül kattintana egy olyan hivatkozásra, amelyet valamelyik ismerőse küldött.

“A közösségi médiát használók veszélyes játékot űznek azzal, hogy nem hozzáértőként viselkednek, és ezáltal egyszerű hozzáférést biztosítanak idegenek számára személyes adataikhoz és információikhoz. Mivel a közösségi profilok betekintést engednek a magánszféránkba – kezdve a születésnapoktól a címeken át az utazási tervekig – egy kiberbűnözőnek nem kerül nagy fáradtságába, hogy értékes információkat kutasson és használjon fel. Ez pedig még egyszerűbbé válik számára, ha feltétel nélkül a barátunkká fogadjuk” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Annak érdekében, hogy közösségi megosztásaik ne tegyék ki őket veszélyeknek, a Kaspersky Lab azt javasolja az internetezőknek, hogy körültekintően válasszák meg, hogy kikkel barátkoznak, és kikben bíznak meg ezeken az oldalakon, ugyanis nem minden az, aminek látszik. Az is lényeges, hogy az adatvédelmi beállításokon belül a fiókok legyenek a legmagasabb biztonsági szintre állítva annak érdekében, hogy csak az igazi barátaival ossza meg a tartalmait, adatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.