Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Január 05. 08:57, hétfő | Belföld
Forrás: Orientpress Hírügynökség

Pályázat parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre

Pályázat parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre

A parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre 2015. január 31-ig nyújthatják be pályázataikat.

A parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre 2015. január 31-ig nyújthatják be pályázataikat.A rendelkezésre álló pályázati forrás összege 642 millió forint. Az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 1.000.000 forinttól 5.000.000 forintig terjedhet.

A támogatás a pályázati kiírásban részletezett eszközök beszerzésére igényelhető, többek között a köz- és parlagterületek mechanikai és kémiai gyomirtására alkalmazható kézi, vontatott, függesztett, valamint önjáró eszközökre, és az ezek alkalmazásához szükséges védőfelszerelésekre, traktor működtetésű motoros fűkaszára, fűnyíróra, fűnyíró traktorra, gyomfésűre, fogas boronára, valamint a köz- és parlagterületek kézi, vontatott, függesztett és önjáró gyomirtásra alkalmas permetezőgépre, szántóföldi permetezőgépre, parcella-permetezőgépre.

A levegőben nagy tömegben előforduló és a gondozatlan környezetből származó, allergiát okozó pollenkoncentrációnak súlyos egészségkárosító hatása lehet. A Kormány és a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a prevencióra, így az egészségmegőrzésre is. A parlagfű okozta allergiás és asztmás megbetegedések nemcsak a betegek életminőségét rontják jelentősen, de komoly nemzetgazdasági károkat is okoznak. Ezért a pályázat lehetőséget teremt a parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek számára különböző gyomszabályozási eszközök beszerzésére, ezáltal pedig a parlagfűvel szennyezett területek mentesítésére.

A pályázattal kapcsolatban a pályázók az alábbi telefonszámokon kaphatnak felvilágosítást: FM Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztálya (1055 Budapest, Kossuth L. tér 11.) 795-3762; 795-2393.

A pályázati kiírás a kormany.hu weblapról tölthető le.

(Földművelésügyi Minisztérium/Sajtóiroda)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.