Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 06. 12:43, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét

Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.

A Magyarország Cukormentes Tortájáért lezajlott idei háziversenyben Andrássy Katalin édes-nemes csokoládétortája győzött. Száz gramm tortában 126 kalória van, szénhidrátértéke 17 gramm.
A csokimousse torta receptje - a többi kilenc döntős süteményreceptjével együtt - a következő hetekben kerül fel az alapítvány blogjára, a www.cukkerberg.blog.hu-ra - tájékoztatta az Egy Csepp Figyelem Alapítvány pénteki közleményében az MTI-t.
A zsűri tagja volt Mautner Zsófi gasztroblogger, Varga Margit, a Zazzi cukrászda mestercukrásza és Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) dietetikusa.
A legkreatívabb recept díját Szász Kinga kapta kakukkfüves baracktortájáért. A harmadik helyezett Czakó Mariann lett szedres zabkása tortájával. A versenyre csaknem ötven nevezés érkezett, ebből a zsűri tízet választott ki, amelyeket élőben kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak szeptember 4-én az Academy Golf Budapest golfklubban.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a háziversenyt. Az ajánlott alapanyagok listáját az MDOSZ dietetikusa állította össze. A verseny célja, hogy olyan torták szülessenek, amelyek fehér liszt és finomított cukor nélkül készülnek, kalória- és szénhidrátszegények, tehát egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthetőek.
Augusztusban a profi cukrászoknak is megrendezték az ország cukormentes tortájának versenyét, amelyet a Nándori Cukrászda ribizlihabos-almás rétegese nyerte meg. A torta az ország számos cukrászdájában kapható.
Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem is tudnak arról, hogy cukorbetegek: legalább másfélmillió embert érint a diabétesz. A cukorbetegség tünete az emelkedett vércukorszint, kezelésének célja pedig a vércukorszint rendezése. A kezeletlen cukorbetegségnek súlyos következményei lehetnek (vakság, amputáció, veseleállás, keringési problémák).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során