Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Június 27. 10:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Parkolókat építenének a Mezősi Károly utcába

Parkolókat építenének a Mezősi Károly utcába

E hónap végére elkészül Dankó Pista utcai bölcsőde felújítása és a Dózsa utcai óvoda részleges rekonstrukciója

E hónap végére elkészül Dankó Pista utcai bölcsőde felújítása és a Dózsa utcai óvoda részleges rekonstrukciója. A bölcsőde épületére több mint 150 milliót, az óvodára pedig 36 millió forintot költenek. A beruházás kapcsán azonban két lényeges probléma került felszínre, mégpedig a parkolás és az esővíz elvezetés kérdése. A tumultus kialakulásának megakadályozása és az esővíz elvezetés ügyében Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője az illetékesek segítségét kérte.
A körzet képviselőjének nem csak a beruházás szépségében kell gyönyörködni. Azt a helyzetet, ami itt teremtődik, feladatként kell megélni. A legnagyobb gond, hogy a bölcsőde bejárta is áttevődött a Mezősi Károly utcára. Eddig is voltak fennakadások a közlekedésben, ám szeptembertől nem egy, hanem két intézménybe hozzák reggelente és viszik délután a szülők gyermekeiket. A zsúfoltság megakadályozása érdekében forgalomtechnikai vizsgálatot kezdeményezetem, melynek függvényében dől el, hogy a Mezősi Károly utca ezen szakaszán csak az egyik oldalon engedélyezik a parkolást, vagy az egyirányúsítás mellett döntenek a szakemberek. A komfortosság növelése érdekében szeretnének új parkolókat is kialakítani az intézmények közelségében.
A másik probléma az esővíz elvezetésének hatékonyabb megoldása. A megnövekedett tetőfelület miatt ugyanis jóval nagyobb mennyiségű csapadékvízzel kell számolni. A meglévő rendszernek köszönhetően lehetőség nyílt a fővezetékre csatlakozni Dankó Pista utcai oldalon. A Mezősi Károly utcában az elsődleges feladat a csatornaszemek kitakarítása. Az épületek tetejéről lefolyó víz egy részét a tervek szerint az óvoda és a bölcsőde udvarának zöldfelületén szikkasztanák. Mivel ez újabb probléma forrása lehet, szeretnék elérni, hogy e helyett a zárt csapadék-víztározóba kerüljön az esővíz. A feladat adott, a cél, hogy a szeptemberi óvoda és bölcsődekezdésre komfortossá tegyük az intézmények környékét – mondta el a Félegyházi Közlöny Online munkatársának Gyenes Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.